E-Twinning projekts

25.04.2016.

Mēs dzīvojam daudzkultūru pasaulē, tāpēc ir ļoti interesanti iepazīt citas tautas, kultūras un tradīcijas, uzzināt par tām kaut ko jaunu. Daugavpils pilsētas 4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes sagatavošanas grupas „Kāpēcīši” bērni un pirmsskolas izglītības skolotāja I.Zariņa šī gada martā un aprīlī aktīvi iesaistījās e-twinning projektā “Easter card exchange”.—– Tas bija lielisks veids veidot kontaktu ar citu valstu pārstāvjiem un nedaudz ielūkoties viņu kultūrā, tradīcijās, valodā.
Šajā sadarbības projektā iesaistījās 12 pirmsskolas izglītības iestādes no dažādām Eiropas valstīm (Portugāles, Somijas, Slovēnijas, Slovākijas, Grieķijas, Itālijas, Polijas, Čehijas, Spānijas). Projekta ietvaros katras valsts bērni viens otram gatavoja un sūtīja pavasarīgus un arī ar Lieldienām saistītus apsveikumus un kartiņas. Bērni dažādās tehnikās veidoja un zīmēja apsveikuma kartiņas, kurās tad arī savā dzimtajā valodā rakstīja dažādus labus vārdus un novēlējumus. Mūsu iestāde kopumā saņēma 60 dažādus bērnu darbiņus no 9 Eiropas valstīm ar mīļiem un sirsnīgiem novēlējumiem. Katru vēstuli gaidījām ar lielu sajūsmu un nepacietību, ko tad šoreiz mums kāds būs atsūtījis.
Arī mūsu iestādes bērni projektam gatavojās ar lielu aizrautību un prieku. Bērni paši savām rokām veidoja, līmēja un zīmēja apsveikuma kartiņas, kā arī tajās rakstīja novēlējumus citu valstu bērniem latviešu valodā. Veidotie darbiņi tika salikti aploksnēs un pa pastu nosūtīti uz 9 valstu 12 izglītības iestādēm.
Piedalīšanās šajā projektā paplašināja bērnu redzesloku par tautu un valodu dažādību, radīja interesi vairāk uzzināt par tām valstīm, no kurām tika sūtīti bērnu veidotie darbiņi. Bērni labprāt papildus interesējās un meklēja informāciju par šīm valstīm, par sabiedrību, valodu, dabu utt.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
pirmsskolas izglītības skolotāja
Ineta Zariņa