Daugavpils 3.vidusskolas delegācija Alantas ģimnāzijā

06.05.2016.

Beidzot pienāca laiks, kuru mēs ar nepacietību gaidījām – vēl viena nedēļa ar mūsu lietuviešu draugiem Nordplus Junior projekta “Folk dances and Songs unite us” ietvaros. Laiku no 25.aprīļa līdz 29.aprīlim mēs pavadījām Lietuvā, Molētu rajona Alantas ģimnāzijā.—–
Pirmdienas rītā mēs draudzīgi sapulcējamies pie viesnīcas „Latgola” un devāmies uz kaimiņvalsti Lietuvu. Mūs laipni sagaidīja lietuviešu deju kolektīva dalībnieki un Alantas ģimnāzijas skolotāji. Vakarā mēs visi kopā braucām uz Anīkščiem, kur interesanti pavadījām laiku, braucot pa rodeļu trasi un lūkojoties uz apkārtni no koku galotnēm.
Otrdien devāmies uz Makšķernieku un mednieku muzeju. Tur apskatījām daudz ko interesantu. Tālāk turpinājām ceļu uz putnu fermu, kur paēdām garšīgas, pašu rokām gatavotas pusdienas, rakstījām vēstuli Laimesputnam, vērojām dzīvniekus brīvā dabā.
Trešdienu mēs pavadījām Alantas ģimnāzijā, kur kopā ar draugiem apskatījām skolu, skolas muzeju un apmeklējam mācību stundas. Vakarā devāmies uz observatoriju, kur mēs vērojām zvaigžņu pilnās debesis.
Ceturtdiena bija ar iespaidiem pilna. Mūs gaidīja ekskursija uz Viļņu un Traķu pili. Pilī bija dots brīvais laiks. Katrs varēja apskatīt interesantos eksponātus. Pēc tam kafejnīcā ieturējām pusdienas, kur varējām izvēlēties sev tīkamāko lietuviešu nacionālo ēdienu. Vakarā tehnikuma aktu zālē visi mācījāmies kustības piektdienas zibakcijai. Un visbeidzot, vēlu vakarā ģimnāzijā bija neaizmirstama diskotēka. Visi dejoja, kā arī kopā dziedātās dziesmas “Margarita” un “Tuc Tuc” paliks sirdīs uz ilgu laiku.
Piektdien pienāca laiks atvadīties. No rīta mēs devāmies uz skolu, kur notika zibakcija. Piedalījās visa ģimnāzijas saime, un projekta dalībnieki nodejoja arī latviešu tautas deju. Pēc tam viens otram uzdāvinājām dāvanas.
Ceļojums bija brīnišķīgs, palika daudz iespaidu. Gaidām nākamo tikšanos ar draugiem vasarā! Gribam pateikties Alantas ģimnāzijas skolotājiem un viesmīlīgajai direktorei, kā arī Daugavpils 3.vidusskolas skolas administrācijai! Liels paldies arī mūsu pacietīgajām skolotājām Ivetai un Alinai!

Rakstu sagatavoja:
Daugavpils 3.vidusskolas
8.a klases skolniece
Jana Stankeviča