Latvijas Veselības nedēļa 3.pirmsskolas izglītības iestādē

27.05.2016.

Latvijas Veselības nedēļas pasākumi jau trešo gadu pēc kārtas norisinās arī Daugavpilī. Pilsētas sporta pārvalde organizē šo tautas akciju sadarbībā ar izglītības iestādēm, klubiem, sabiedriskajiem darbiniekiem un pašvaldības iestādēm, kā arī Latvijas Sporta federāciju. Mūsu 3.pirmsskolas iestāde arī ar prieku pievienojās Veselības nedēļas dalībnieku pulkam. Latvijas Sporta federācija atbalstīja mūsu pasākumus ar reklāmas produkciju – lielu spilgtu baneri ar pasākuma logo, plakātiem un apliecinājumiem katram pasākuma dalībniekam.—–
3.pirmsskolas izglītības iestādē Veselības nedēļas ietvaros tika organizēti divi pasākumi. 24.maijā notika „Veselības svētki” 5 – 6 gadus veciem bērniem, kuros piedalījās divas vecākās grupas un trīs iestādes 4 – 5 gadus veco bērnu grupas, kuras aktīvi atbalstīja sacensību dalībniekus. Pasākums sākās ar kopīgo nostāšanos ierindā, bērnudārza karoga ienešanu, komandu devīzēm un līdzjutēju saukļiem. Bērnus svētkos apciemoja Vitamīniņš, kas pastāstīja par pareizu uzturu un veselīga dzīvesveida nozīmi, bet par visspilgtāko un skatāmāko pasākuma daļu izvērtās jautrās stafetes. Komandas garu un uzvaras kāri uzkurināja līdzjutēji. Vitamīniņš svētku beigās uzdāvināja katram dalībniekam vitamīnu sulu un novēlēja būt veseliem un sportiskiem.
25.maijā iestādes sporta laukumā sapulcējas visi iestādes bērni no 3 līdz 7 gadu vecumam, lai piedalītos kopīgos svētkos „Būsim veseli!”. Katra grupa svinīgi ienesa savu karogu un sarindojās dalībai pasākumā. Sākas svētki ar jautro rīta vingrošanu, kura aktivizēja un piepildīja ar enerģiju gan mazos, gan lielos pasākuma dalībniekus. Pirmais viesis – dakteris Aikāsāp – izjautāja bērnus par veselīga dzīvesveida noteikumiem un bija ļoti apmierināts ar viņu atbildēm, savukārt nākamie viesi – Mikrobs un Vīruss – gribēja nobiedēt bērnus un iztraucēt tiem jautros svētkus. Bet labais dakteris kopā ar savu draugu Vitamīnu uzvarēja slimību nēsātājus un transformēja tos par vitamīniem. Pēc tam sākās sporta aktivitātes: jautrās stafetes, sacensības ātrumā, veiklībā un spēkā. Pasākuma beigās katra grupa saņēma no Aikāsap grozu ar saldiem, vitamīnu pilniem āboliem.
Ir jāatzīmē, ka mūsu iestāde šajā mācību gadā jau ne pirmo reizi piedalās sporta pasākumos. Septembrī norisinājās Eiropas Sporta nedēļa, ziemā bērni un viņu pedagogi kļuva par vispasaules Sniega dienas dalībniekiem, tāpēc veselīgs dzīvesveids tiek ieaudzināts mērķtiecīgi un metodiski.

Informācija par pasākumu 3.pirmsskolas izglītības iestādē TV Dautkom sižetā: http://www.grani.lv/daugavpils/68857-v-daugavpilse-prohodit-nedelya-zdorovya.html

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
3.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Marina Pavlova