Esi vesels!

30.05.2016.

No š.g. 23.maija līdz 29.maijam visā Latvijā norisinājās Starptautiskā veselības nedēļa, pievēršot bērnu un viņu vecāku uzmanību veselīga dzīvesveida nozīmei. Mūsu 13.pirmsskolas izglītības iestāde arī pievienojās Veselības nedēļas dalībnieku pulkam. Latvijas Sporta federācija atbalstīja mūsu pasākumus ar reklāmas produkciju – plakātu ar pasākuma logo un apliecinājumiem katram pasākuma dalībniekam.—–
Liela nozīme veselības veicināšanā ir izglītojošam darbam, popularizējot veselīgu dzīvesveidu, aktīvi iesaistoties sportiskās aktivitātēs.
Iestādē Veselības nedēļas ietvaros tika organizēti dažādi pasākumi. Notika „Veselības nedēļas atklāšanas pasākums”, kuru uzsāka „Treneris”, kurš vadīja kopīgo rīta vingrošanu, kas sniedza enerģiju visai nedēļai. Līdz ar silto laiku, kad bērni dodas laukā, sagādāja prieku arī ielu zibakcija. Bērnus svētkos apciemoja Slinkulis un Vārgulis. Viņi bija nevarīgi un slinki, bet nedēļas laikā bērni palīdzēja viņiem kļūt možākiem un sportiskākiem. Notika kopīgs pasākums ar vecākiem, kura laikā visi kopā ar Pepiju Garzeķi devās „ceļojumā ar kuģi”. Bija jāpārvar dažādi šķēršļi (sporta aktivitātes: jautrās stafetes, sacensības ātrumā, veiklībā un spēkā), lai sameklētu kartes daļas, pēc kuras varēja atrast apslēptos dārgumus.
Šīs nedēļas laikā bērni ar skolotājām pārrunāja arī jautājumus par higiēnu un veselīgu uzturu.
Arī pedagoģiskais kolektīvs šajā laikā aktīvi sportoja, iepazīstoties ar jogu.
Sportot ir jauki, bet noteikti ir jāievēro drošība, vasarā dzīvojoties un braucot ar velosipēdiem. Tādēļ šonedēļ mūsu “Saules zaķēnu pilsētiņu” apciemoja runcis Rūdis un bebrs Bruno. Viņi atkārtoja un nostiprināja zināšanas par ceļa satiksmes noteikumiem un drošību.
Pasākuma noslēgumā bērni saņēma Veselības nedēļas dalībnieka medaļas un vitamīniem bagātos ābolus cienastā.
Paldies visiem, kas viesojās pie mums un atbalstīja dažādās aktivitātēs!
Esiet veseli un sargājiet savu veselību!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
13.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece izglītības jomā
Aiva Drancāne
t. 65431718