Veselības nedēļas pasākumi 28.pirmsskolas izglītības iestādē

31.05.2016.

Pirmo reizi Daugavpils pilsētas 28.pirmsskolas izglītības iestāde piedalījās Latvijas Tautas Sporta asociācijas izsludinātajā Veselības nedēļā, kas noritēja no šī gada 23.maija līdz 29.maijam.—–
Veselības nedēļas ietvaros katru dienu iestādē tika organizēti pasākumi. Ik rītu iestādes pagalmā notika rīta rosme, uz kuru pulcējās bērni un pedagogi. Mūzikas pavadījumā bērni izpildīja rīta rosmes vingrojumus. Vidējās grupas bērni kopā ar ģimenes locekļiem piedalījās sporta svētkos “Visa ģimene sporto”, sacenšoties jautrās atrakcijās, stafetēs un kustību rotaļās. Vecākās grupas audzēkņi, pārrunājot veselīga uztura jautājumus, uzzināja, kā veidojas veselīga uztura piramīda, kā uzturs ietekmē cilvēka veselību un dzīves kvalitāti, un ka veselīgs uzturs neapšaubāmi ir veselīga dzīvesveida sastāvdaļa. Trīsgadīgo bērnu vecāki, atsaucoties pedagogu aicinājumam piedalīties stenda “Mana ģimene aktīvā atpūtā” tapšanā, sniedza informāciju par savas ģimenes gaitām aktīvās atpūtas aktivitāšu aprakstos un foto. Sagatavošanas grupas bērni pārrunāja skatītās ainiņas ”Kurš ēd veselīgāk?” varoņu ēšanas ieradumus un noskaidroja, kādi dārzeņi un augļi satur visvairāk vitamīnu. Bērni vēroja, kā spiež dārzeņu sulu un nogaršoja to. Vēl audzēkņiem tika piedāvāts no dārzeņu gabaliņiem izveidot šķīvīša „sejiņas” un izgaršot šos dārzeņus.
Visas nedēļas laikā notiekošos pasākumus bērni uztvēra kā nebeidzamus jaunus piedzīvojumus, kas uzlaboja ne tikai noskaņojumu, bet arī radīja pozitīvu attieksmi pret veselīgas dzīves pamatprincipiem.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
28.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Sandra Ondzule