Dienas raibas kā dzeņa vēders

07.06.2016.

Maijs lutinājis mūs ar saules siltajiem stariem, ievziedu reibinošo skurbumu, kukaiņu zuzēšanu ābeļziedu baltumā un ceriņu daudzkrāsaino ziedu kupenām. Un vēl? Jā, arī ar dienām raibām kā dzeņa vēders!—– Daugavpils pilsētas 24.pirmsskolas izglītības iestādē “Rūķītis” maija sākums iemirdzējās ābeļziedu baltumā, kad tika svinēti gaišākie pavasara svētki “Mātes diena”, kurā bērni godināja savas māmiņas, dāvājot dziesmas, dejas, dzejoļus un pašu gatavotas dāvanas. 5 – 6 gadus vecie bērni kopā ar skolotājām devās uz bērnu bibliotēku “Zīlīte”, lai interaktīvā bibliotēkas literārajā nodarbībā “Mammīte-bitīte, es tava puķīte” iepazītu Mātes lomu latviešu autoru literārajos darbos.
Maija vidū līdzās ābeļziedu baltumam dienas iekrāsojās ugunīgi sārtas, jo 5 – 6 gadus vecie bērni apmeklēja atvērto durvju dienas VUGD un devās ekskursijā uz ugunsdzēsēju depo, lai iepazītu ugunsdzēsēja un glābēja profesiju, kā arī atcerētos drošas uzvedības noteikumus.
24.un 25.maijā “Rūķītī” smaržoja ceriņi un tautas tērpos ģērbti izlaidumu grupu bērni teica ardievas savam bērnudārzam. Grupas “Gudrās pūces skoliņa” bērni aprīlī, dodoties ekskursijā uz Daugavpils teātri, uzdāvināja sev dāvanu izlaidumā – iegādājās biļetes uz 25.maija izrādi “Sunītis un kaķīte”.
26.maijā “Rūķītis” iemirdzējās visās varavīksnes krāsās, jo, atsaucoties aicinājumam piedalīties “Latvijas Veselības nedēļā 2016”, iestādē tika organizēta veselības diena. 5 – 6 gadus vecie bērni devās pārgājienā ar orientēšanās elementiem ārpus iestādes, bet visi pārējie bērnudārza bērni guva kustību prieku, sportojot iestādes teritorijā.
Visu mācību gadu mūsu iestādes bērni un viņu ģimenes aktīvi vāca makulatūru, jo iesaistījāmies “Zaļās jostas” makulatūras vākšanas konkursā. Tādēļ maija beigas iekrāsojās zaļā krāsā, jo 27.maijā aktīvākie makulatūras vācēji devās uz Rīgu, lai piedalītos bērnu vides festivālā “Mēs par tīru Latviju!” Pateicamies Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei par nodrošināšanu ar transportu, lai bērni, viņu vecāki un skolotājas nokļūtu Rīgā.
Lūk, tādas bija maija dienas “Rūķītī” – raibas ka dzeņa vēders!

Vairāk iespaidu Dienas raibas.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
24.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Inese Kapteine
t.65428823