Skolotāja Iveta Vasitova saņēma Goda rakstu un Goda zīmi

09.06.2016.

2016.gada 3.jūnijā Daugavpils teātrī notika Pilsētas svētkiem veltīts svinīgs pasākums, kuru atklāja Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lačplēsis un kurā tika apbalvoti pieci daugavpilieši. Apbalvoto vidū – arī J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas latviešu valodas un literatūras skolotāja Iveta Vasitova, kura par savu nesavtīgo darbu saņēma Daugavpils pilsētas domes Goda rakstu ar sudraba Goda zīmi.—–
Iveta Vasitova strādā J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā kopš 1988.gada. I.Vasitova ir skolas muzeja kuratore un ļoti radoša skolotāja, kura popularizē skolas un pilsētas tēlu.
I.Vasitova ir unikālas daudzfunkcionālas muzejstundu programmas „Raiņa skola Raiņa laikos” autore. I.Vasitova ir izstrādājusi 5 teatralizētās mācību stundas skolēniem, skolotājiem, vecākiem un citiem interesentiem, kas ļauj līdzdarboties un padziļināt zināšanas latviešu literatūrā, Latvijas un pasaules vēsturē, novada mācībā un kultūras mantojumā. Daudzfunkcionālā muzejstundu programma „Raiņa skola Raiņa laikos” ir balstīta uz inovatīvo pieeju, jo piedāvā skolas pamatfunkciju paplašināšanu jaunajos apstākļos. Programma veicina pozitīvas izmaiņas Latvijas un pasaules vēstures, latviešu literatūras, kulturoloģijas, novada mācības apguvē un izpratnē, vizualizējot un papildinot šo mācību priekšmetu programmās ietvertās tēmas. Programma „Raiņa skola Raiņa laikos” dod iespēju „ceļot laikā” un atgriezties Raiņa laika skolā. Šajā programmā senais iet roku rokā ar mūsdienīgo, šo programmu apmeklē skolēni un pilsētas viesi no Daugavpils, Latvijas un ārzemēm.
Pateicoties I.Vasitovas darbam, skola ir viens no tūrisma objektiem Daugavpilī, kurā viesi interaktīvā formā var iepazīties ar izcilo skolas absolventu dzīvi.

Informāciju sagatavoja:
J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas
direktores vietniece izglītības jomā
Vilma Tāraude