Ir labi kopā būt – ikdienā un svētkos

29.09.2016.

Pat ja vasara būtu garāka nekā tai atvēlētie trīs mēneši, tik un tā septembra atnākšana aizvien mūs visus pārsteidz mazliet negaidot. Un septembra dzīves ritms un temps ir teju kosmisks – dienas paskrien kā ar vēja spārniem nestas, un tad jau klāt ir Skolotāju diena. Jau ierasts ir kļuvis šajos svētkos novērtēt iepriekšējā mācību gadā paveikto un mazliet ielūkoties rītdienā.—–
28.septembrī Daugavpils Kultūras pils zālē uz Skolotāju dienai veltīto pasākumu bija pulcējušies pilsētas vispārējās izglītības iestāžu vadība, pedagogi un viesi, starp kuriem bija arī pilsētas profesionālās izglītības iestāžu, vecāku padomes un Daugavpils pilsētas pensionēto skolotāju kluba „Sudraba ābele” pārstāvji, bijušie izglītības iestāžu vadītāji.
Pateicības un atzinības vārdus skolotājiem veltīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, pedagogus uzrunāja un sveica Daugavpils Universitātes zinātņu prorektore Inese Kokina un Swedbank Daugavpils filiāles klientu apkalpošanas vadītāja Lilita Šostaka.
Skolotāju dienas pasākuma tradīcija ir lielajā pilsētas skolotāju saimē svinīgi uzņemt un sveikt jaunos pedagogus, kuri šogad ir ieguvuši augstāko profesionālo izglītību un uzsāk vai turpina darbu mūsu skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs. Un šogad šis skaitlis patīkami pārsteidz un vieš cerīgu skatu nākotnē – līdzās pieredzējušiem pedagogiem 2016./2017.mācību gadā mēs esam sagaidījuši 22 jaunus skolotājus.
Jubilejas gads šogad ir sadarbībā ar Swedbank Daugavpils filiāli rīkotajam konkursam „Swedbank jaunais Daugavpils skolotājs” – konkursam jau ir 5 gadi! Šogad izglītības iestādes konkursam pieteica 11 jaunus, radošus, talantīgus, aktīvus un atraktīvus skolotājus, kuri visi saņēma Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Atzinības rakstus, divi saņēma veicināšanas balvas, bet galveno balvu – dāvanu karti 150 eiro vērtībā – šogad saņēma Jekaterina Semjonova (Daugavpils pilsētas 4.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde), Elīna Škutāne (Daugavpils pilsētas 14.pirmsskolas izglītības iestāde) un Andrejs Zaičenko (Daugavpils 3.vidusskola)!
Jaunie skolotāji vēl tikai uzsāk savu ceļu uz pedagoģiskās meistarības virsotnēm, bet izglītības iestādēs ir daudz skolotāju, kuru darbu augstu novērtējusi vadība un kolēģi, izvirzot viņus konkursam „Pedagoģiskās meistarības balva 2016” – šogad tam tika iesniegti 133 pieteikumi no skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm.
103 skolotāji saņems Izglītības pārvaldes Pateicības rakstus un sarūpētās pārsteiguma dāvanas iestāžu svinīgajos pasākumos, bet svinīgajā pasākumā tika sveikti 30 izcilākie pedagogi.
Vērtējot pedagogu darbu videoformātā konkursa „Pedagoģiskās meistarības balva 2016” otrajā kārtā un vizuālā materiāla veidošanā ieguldīto radošo izdomu un oriģinalitāti, katrā nominācijā vienas vizītkartes autori saņēma Pateicības rakstu un pārsteiguma balvu.
Atsaucoties Izglītības pārvaldes aicinājumam skolu pedagogiem un audzēkņiem uzstāties pasākuma svinīgajā daļā, klātesošos ar brīnišķīgiem priekšnesumiem iepriecināja Daugavpils 13.vidusskolas kolektīvi: diksilends Arnolda Grīnberta vadībā, skolotāja Viktorija Grīnberte ar saviem audzēkņiem – vijolnieku ansambļa dalībniekiem – un koncertmeistare Jūlija Kamenska, Alisa Ciburevkina un vokālais ansamblis “Wonderland”, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas skolotāja Olga Čapule-Ivaņeca un skolniece Dana Tumaševiča un Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja meiteņu vokālais ansamblis “Tutti” un skolotāju dejas kolektīvs “Forever”.
Pasākumā izskanēja daudzi paldies skolotājiem par viņu radošumu, profesionalitāti, aktivitāti, milzīgajām darba spējām un nerimstošo darba sparu un jauna un veiksmīga darba cēliena vēlējumi.
Pēc pasākuma svinīgās daļas visiem klātesošajiem īpašu un sirsnīgu koncertu veltīja Dainis Skutelis, Juris Kristons un Ivars Kalniņš.
Lai katra diena šajā mācību gadā ļauj apzināties, ka tiešām ir labi būt kopā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
sabiedrisko attiecību speciāliste
Anita Pleša
t.65407434