Daigas Vasiļjevas sporta plakātu izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā

06.10.2016.

4.oktobrī Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) periodikas lasītavā tika atklāta Daugavpils 3.vidusskolas skolotājas Daigas Vasiļjevas plakātu izstāde “Sporta plakāti”.—–
Plakātu sērijas autore D.Vasiļjeva atzīst, ka plakāts ir viņas sirdij tuvs mākslas veids, jo ļauj dokumentēt sava laikmeta elpu, pārvēršot to spēcīgos mākslas tēlos. Ne velti plakātmākslu pat mēdz salīdzināt ar sava laika dokumentālo kino.
Savā plakātu sērijā D.Vasiļjeva vērš sabiedrības uzmanību uz sporta lomu mūsdienu cilvēka dzīvē, popularizē sportisku dzīvesveidu un atzīmē ievērojamu Daugavpils sportistu sasniegumus, to vidū Artjoms Rudņevs (futbols), Andžejs Ļebedevs (spīdvejs), Dmitrijs Jurkevičs (vieglatlētika), Anastasija Grigorjeva (brīvā cīņa) un Māris Jass (hokejs).
Komentējot plakātu tematisko ievirzi, autore norāda: “Sports palīdz stabilizēt ikdienas dzīvi, kura mūsdienās ir ļoti strauja. Maina un dažādo dzīvi, pozitīvi ietekmējot cilvēkus. Sports ir kustība, kustība ir dzīve”. Līdztekus kompozīcijai, tehnikai un krāsai tieši kustība un dinamisms ir viens no plakātu sērijas galvenajiem vienojošajiem elementiem.
Plakāti veidoti melnbaltā grafikā ar sarkanas krāsas teksta elementiem. Ahromatiskos krāsu salikumos, kas veido variatīvus tonālus laukumus, māksliniece atklāj dažādu sporta veidu īpatnības. Uzsvars likts uz sportistu kājām, jo, kā atzīst D.Vasiļjeva, katram sporta veidam ir sava kustību specifika, savas detaļas apģērbā un apavos.
Izstāde Latgales Centrālajā bibliotēkā būs apskatāma līdz 30.oktobrim.