Labā un cieņas diena

10.10.2016.

Krāsainām lapām čaukstot, klusi piezogas oktobris, un pašā pirmajā tā dienā pasaule atzīmē Starptautisko senioru dienu.
7.oktobrī Daugavpils pilsētas 15.speciālajā pirmsskolas izglītības iestādē bija īpaša diena – Labā un cieņas diena. Senioru dienas atzīmēšana mūsu iestādē nu jau ir kļuvusi par tradīciju un pulcē arvien kuplāku dalībnieku skaitu.—–
Šis pasākums tika organizēts ar mērķi godināt vecmāmiņas, vectētiņus un nopelniem bagātos darbiniekus, kuri daudzus savas profesionālās darbības gadus ir veltījuši tieši šai iestādei. Vecākajai paaudzei pirmsskolēnu audzināšanā ir nenovērtējama loma, nododot mums savu gadiem uzkrāto pieredzi, ģimenes tradīcijas un vērtības.
Ar savu klātbūtni svētku dalībniekus pagodināja iestādes pirmā un ilggadējā vadītāja Irēna Jusupova, pirmsskolas skolotājas Nadežda Lagere, Olga Baranova, Irina Petrova un skolotāja logopēde Ņina Mameko.
Par svinīgā pasākuma norisi rūpējās grupas „Saulīte” skolotāja logopēde Žanna Pilenoka, pirmsskolas izglītības skolotāja Jeļena Nedokosa, grupas “Ziediņš” pirmsskolas izglītības skolotāja Svetlana Gabrāne un mūzikas skolotāja Svetlana Kļavinska.
Svētku laikā ciemiņi dažādās aktivitātēs kopā ar pirmsskolēniem pārsteidza ar savu izveicību, jautrību un attapību, bet svētku noslēgumā galdā tika celti gardi našķi un cienasti.
Mums ir liels prieks par senioru optimismu, dzīvesprieku un neizsīkstošo vēlmi darboties un dalīties ar uzkrātajām dzīves gudrībām. Ciemiņi bija ļoti aizkustināti, redzot, ar kādu degsmi un mīlestību bērni deklamēja dzejoļus un dziedāja dziesmas tieši viņiem. Gan gatavošanās svētkiem, gan paši svētki ir burvīgs veids kā audzināt bērniem cieņpilnu attieksmi pret gados vecākiem cilvēkiem.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
15.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
A.Kucina,
pirmsskolas izglītības skolotāja
J.Nedokosa