Lāčplēša dienas pasākumi

27.10.2016.

Daugavpils pilsētas dome, Kultūras pārvalde un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs 2016.gada 9., 10. un 11.novembrī rīko Lāčplēša dienas pasākumus. Lai sekmētu skolēnu nacionālās un valstiskās identitātes un patriotisma nostiprināšanos, skolu audzēkņi un pedagogi aicināti piedalīties šajos pasākumos.—–
9. un 10.novembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 16.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (Rīgas ielā 8) notiks sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcija. Skolas aicinātas pieteikties līdz 7.novembrim, zvanot t.65424155, 20203713 vai elektroniski natalja.ivanova@daugavpils.lv. Pieteikumā jānorāda skola, klase un cilvēku skaits, kā arī kontaktpersona.
Godinot kritušos karavīrus, Lāčplēša dienā karavīru kapos un piemiņas vietās Daugavpilī tiks nolikti ziedi, kā arī aizdegtas svecītes. Plkst. 12.00 notiks piemiņas brīdis Latvijas armijas karavīru brāļu kapos (Luterāņu kapos).
Turpinot pirms trim gadiem aizsākto tradīciju, arī šogad 11.novembrī Daugavpilī notiks Lāpu gājiens no Daugavpils Universitātes līdz Vienības laukumam, un ikviens tiek aicināts tajā piedalīties. Gājiena sākums paredzēts plkst. 17.00. Pulcēšanās gājienam – no plkst. 16.30 Dubrovina parkā iepretim Daugavpils Universitātei (Parādes ielā 1). Skolas aicinātas pieteikties, aizpildot pielikumā esošo veidlapu, kurā norādīta skola un gājiena dalībnieku skaits. Mācību iestādes aicinātas deleģēt pa vienam pārstāvim (skolēns vai skolotājs), kas pirms gājiena saņems skolai paredzētās lāpas, pieteikumā norādot pārstāvja vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju. Pieteikumi iesniedzami līdz 7.novembrim elektroniski natalja.ivanova@daugavpils.lv.
Pasākuma dalībnieki iespēju robežās tiks nodrošināti ar lāpām, bet, tā kā Lāpu gājiens ar katru gadu kļūst arvien vērienīgāks un sarūpēto lāpu visiem var nepietikt, mācību iestādes aicinātas iespēju robežās nodrošināt ar lāpām vai svecītēm arī tos audzēkņus, kuriem lāpu varētu nepietikt, lai 2016.gada Lāpu gājiens ienāktu vēsturē kā krāšņs un patiesi svinīgs notikums.
Rosinot īpašu svētku noskaņu, Vienības laukumā plkst. 17.45 notiks Lāčplēša dienai veltīts grupas „Dvinskas muzikanti” koncerts, kurā visi aicināti piedalīties.

Lāpu gājiena dalībnieku pieteikums PieteikumsLaapuGajienam2016.docx
Gājiena shēma 

Kontaktpersona muzejā:
Nataļja Ivanova, tālr. 65424155, 20203713
e-pasts: natalja.ivanova@daugavpils.lv