Starptautiskā putras diena

28.10.2016.

Tā kā 10.oktobris ir starptautiskā Putras diena un tiek svinēta daudzās jo daudzās valstīs, arī 32.pirmsskolas izglītības iestādē mēs uzsākām jaunu tradīciju un š.g.28.oktobrī ar plašu vērienu atzīmējām Putras dienu. Šim ēdienam ir ļoti liela nozīme katra cilvēka dzīvē, jo katram saistās ar bērnības atmiņām!—–
Lielā putras ēšana sākās jau no paša rīta, kad mūsu mazo audzēkņu mammas un tēti, vecmāmiņas un vectētiņi varēja degustēt garšīgās, veselīgās un dažādās putras, kuras gatavo mūsu bērnudārza čaklās pavārītes.
Pasākums turpinājās aktu zālē, kur kopā pulcējās mazie un lielie putras ēdāji. Brīnumjauko putras un ievārījumu smaržu vilināts no meža ieradās pinkainais ciemiņš – lācis, kuru mēs arī laipni uzņēmām. Kopā ar bērniem pastāstījām lācim, kāpēc tik svarīgi ir ēst putru, no kādiem produktiem putru gatavo un kā to vāra. Visi kopā jautri un aktīvi līdzdarbojāmies – vārījām putriņas uz plaukstiņām, dziedājām, dejojām, minējām mīklas un gājām rotaļās. Nobeigumā kopīgi baudījām četru graudu putru un degustējām iepriekš sarūpētos ogu ievārījumus.
Kopīga putras ēšana un ievārījumu degustācija rosināja apetīti, un arī tie mazie rakari, kuri ikdienā nelabprāt ēd putru, izēda savas putras bļodiņas. Un tagad mēs ar pārliecību varam teikt, ka mūsu iestādes bērni zina, ka putra ir ne vien garšīga, bet arī veselīga un palīdz bērniem izaugt lieliem, stipriem un gudriem!

Informāciju sagatavoja
Daugavpils pilsētas
32.pirmsskolas izglītības iestādes
latviešu valodas skolotāja
Agnese Podniece-Kerimulajeva
t.65434492