Semināri par Erasmus+projektu programmas iespējām

13.01.2017.

Š.g. 4. un 9.janvārī notika Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes (DPIP) organizēti semināri par Erasmus+ projektu programmas iespējām 2017.gadā izglītības iestādēm, un dalībnieki varēja noklausīties labās prakses piemērus projektu īstenošanas jomā Daugavpils izglītības iestādēs.
Semināri notika laikā, kad izglītības iestādes gatavojas 2017.gada projektu pieteikumu termiņiem: mācību mobilitātes (KA1, kursi) – 2.februāris, bet sadarbība inovācijas veicināšanai un labas prakses apmaiņa (KA2, stratēģiskās partnerības) – 29.marts.—–
Seminārā tika apspriestas šī gada Erasmus+ programmas prioritātes: skolotāja, skolu vadītāja karjeras pievilcības uzlabošana nepārtrauktai profesionālai attīstībai; atbalsts skolotājiem saistībā ar daudzveidību klasē un sadarbības un inovatīvas prakses pieņemšanā, līderības stiprināšana izglītībā; kā skolotājam panākt prasmju un iemaņu apguves veicināšanu, piemēram, veicināt rezultātu uzlabošanos matemātikā, zinātnēs un rakstpratībā ar efektīvu un inovatīvu mācīšanu un novērtējumu; attīstīt uzņēmējdarbības izglītību, sekmējot kritisko domāšanu, pieņemot holistisku pieeju valodu mācīšanai un apguvei, balstoties uz daudzveidību mūsdienu klasēs, kas kļūst aizvien daudzvalodīgākas.
Daugavpilī no jaunās Eiropas Savienības Erasmus+ programmas 3 gadu laikā kopš finansējuma perioda sākuma 2014.gadā, ir piesaistīti aptuveni 500 000.00 EUR, tie ir papildu līdzekļi skolotāju tālākizglītībai ārzemēs, starptautiskai sadarbībai, labās prakses pārņemšanai un apmaiņas braucieniem skolēniem un skolotājiem. Par projektu īstenošanas pieredzi savās izglītības iestādēs dalījās skolotāji un administrācijas pārstāvji no Daugavpils pilsētas 11. un 13.pirmsskolas izglītības iestādēm, Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Daugavpils 3., 12. un 15.vidusskolām, Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas „Saules skola”.
Par visiem izglītības projektiem Daugavpilī var lasīt: www.izglitiba.daugavpils.lv/projekti
DPIP var saņemt arī individuālas konsultācijas projektu pieteikumu sagatavošanā un īstenošanā.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
Administratīvās un attīstības nodaļas
eksperte projektu jautājumos
Evelīna Balode
t.65425102,
evelina.balode@ip.daugavpils.lv