Mēs lepojamies …

17.01.2017.

Ar ko var lepoties? Kas ir pilsētas lepnuma vērts? Kāds ir šī cilvēka devums mūsu pilsētai? Vai viņš ir pazīstams?
Šie un citi jautājumi noteikti nodarbināja mazos sākumskolēnus, kuri bija nolēmuši piedalīties pilsētas konkursā „Daugavpils lepnums 2016”.—–
Šajā mācību gadā jaunāko klašu skolēniem bija iespēja zīmēt un stāstīt par mūsu pilsētas cilvēkiem. Konkursā piedalījās 47 skolēni no 12 pilsētas skolām – 3., 10., 12., 15. un 16.vidusskolas, 11., Saskaņas un Vienības pamatskolām, Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja, J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils logopēdiskās internātpamatskolas-attīstības centra. Tā ir tikai neliela daļa no dalībnieku skaita, jo pirmā konkursa kārta notika skolās.
Skolēni zīmēja gan vecākus un skolasbiedrus, gan trenerus un sportistus, gan medicīnas darbiniekus un skolotājus, gan citus sava aroda pratējus – cilvēkus, ar kuriem mēs varētu lepoties. Viņi var būt nav populāri valstī, bet viņu ieguldījums, devums pilsētai un cilvēkiem arī ir nozīmīgs.
“Cilvēks, ar kuru es lepojos, ir mana vingrošanas trenere Olga Šelgunova. Viņa māca mums lokanību, veiklību, izturību, izteikt savas emocijas graciozās ķermeņa kustībās mūsdienīgas mūzikas pavadījumā. Trenere mums palīdz iepazīt burvīgo mākslas vingrošanas pasauli” – tā par savu treneri raksta Viktorija Mihailova.
“Einārs ir ne tikai pieklājīgs, godīgs, izpalīdzīgs, bet arī ar savu hobiju – šahu ieinteresējis daudzus klasesbiedrus. Ir patiešām prieks, ka viņš bez pārākuma ierāda šaha spēles paņēmienus visiem, kuriem ir interese. Es lepojos, ka man ir tāds klasesbiedrs” – tā par savu klasesbiedru Eināru Ļahu, Latvijas čempionu šahā savā vecuma grupā, raksta Laila Kalvāne.
“Mana mamma ir vislabākā pasaulē. Viņa rūpējas ne tikai par mums – trim dēliem –, bet arī par savu klasi, citiem cilvēkiem, dzīvniekiem. Viņa nodarbojas ar labdarību. No mammas es iemācījos iejūtību un labsirdību. Man gribētos, lai visi cilvēki pasaulē būtu tikpat labsirdīgi” – ar savu māmiņu lepojas Sandris Latiškevičs.
“Ija Pavlova ir ļoti gaišs cilvēks. Viņa redz, saprot mūsu vajadzības, palīdz. Bibliotekāre ir “gaismas nesēja”. Viņa strādā ar labsirdīgu smaidu un pozitīvu dzīves uztveri pēc devīzes “Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa” – tā par Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles bibliotekāri raksta Laura Valaine.
“Savu mūzikas skolotāju Lūciju Vaivodi izvirzu “Daugavpils lepnumam 2016”, jo savu mīlestību pret dziesmu un mūziku viņa nodod mums, lai mēs prastu dziedāt, saklausītu daudzveidīgās mūzikas skaņas” – tā par savu skolotāju raksta Guna Soma.
“Mums jālepojas ar Regīnu Kirsanovu, jo viņa ir īsta profesionāle savā darbā. Viņa māca mūs būt par aktīviem un mērķtiecīgiem cilvēkiem, lai katrs skolēns varētu kaut ko labu izdarīt savai pilsētai” – ar savu skolotāju lepojas Lidija Lavrinoviča.
Kā rakstīja J.Jaunsudrabiņš, “Paldies ir vienīgā valūta pasaulē, kas nav vēl mainījusi kursu”. Tāpēc milzīgs PALDIES skolēniem, skolotājiem, vecākiem par piedalīšanos pilsētas konkursā! Paldies skolēniem par to, ka spēja ieraudzīt, uzzīmēt, uzrakstīt par mūsu pilsētas iedzīvotājiem!
Paldies arī Daugavpils 3.vidusskolai par viesmīlību un jaukajiem 2.-4.klašu skolēnu ansambļa priekšnesumiem!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
Sākumskolas skolotāju MA vadītāja
Iveta Lukaševiča