Vai tu zini Ļ.Tolstoja grāmatas „Bērnība” saturu?

26.01.2017.

Š.g. 25.janvārī notika konkurss spēle pilsētas vispārizglītojošo skolu 5.klašu skolēniem „Pa Ļ.Tolstoja grāmatas „Bērnība” lappusēm”, kuru organizēja un vadīja Daugavpils 13.vidusskolas krievu valodas un literatūras skolotāja Valentīna Titoka.—–
Konkursā piedalījās 5.klašu skolēni no 8 pilsētas skolām: no Daugavpils Saskaņas pamatskolas, Daugavpils Centra vidusskolas, Daugavpils 10., 17., 16., 15.vidusskolas, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas un Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja.
Pasākuma sākumā visiem klātesošiem bija sagatavots muzikāls sveiciens pārsteigums – 13.vidusskolas meitenes spēlēja klavieres četrrocīgi (skolotāja Ināra Juštele).
Konkursa uzdevumi bija sarežģīti, bet ļoti interesanti. 1.uzdevumā skolēniem bija piedāvāts atpazīt daiļdarba varoni pēc raksturojuma. 2.uzdevumā skolēni darbojās ar tradīcijām no garstāsta „Bērnība”.
Pēc tam 5.klašu skolēni uzzināja, kāda bija pasaule darbā, un strādāja ar vecvārdiem. Bet visgrūtākais bija uzdevums, kas bija saistīts ne tikai ar literatūru, bet arī citiem mācību priekšmetiem: zooloģiju, matemātiku, krievu valodu, mājturību un mūziku. Skolēni pēc apraksta minēja dejas, piemeklēja teksta fragmentiem atbilstošos attēlus, atšifrēja senās garuma un masas mērvienības.
Visnegaidītākais izrādījās noslēguma konkurss „Melnā kaste”. Noklausoties aprakstu, bija jānosauc kastē paslēptie priekšmeti: izšujamais rāmītis, zvaniņš, ķēde.
Paldies skolēniem par piedalīšanos pasākumā, skolotājiem konsultantiem – par skolēnu sagatavošanu un Valentīnai Titokai par pasākuma organizēšanu un vadīšanu!

Informciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
krievu valodas un literatūras skolotāju MA vadītāja,
izglītības metodiķe
Marija Žilinska