Seminārs Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādē

02.02.2017.

Š.g. 31.janvārī Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādē notika seminārs “Mnemotehnikas paņēmienu izmantošana pirmsskolas vecuma bērnu runas attīstīšanā”, kuru apmeklēja pilsētas pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi un vadītāju vietnieki izglītības jomā, kā arī pedagogs no Krāslavas pirmsskolas izglītības iestādes “Pienenīte”.—–
Iestādes skolotāja logopēde S.Beinaroviča semināra teorētiskajā daļā iepazīstināja viesus ar mnemotehnikas paņēmienu izmantošanas aktualitāti, mērķiem un uzdevumiem, kā arī ar izstrādātā un pieejamā materiāla daudzveidību un izmantošanas iespējām. Semināra praktiskajā daļā dalībnieki, dalīti apakšgrupās, no dotām mnemokartītēm sastādīja mīklu, stāstu, dzejoli, zīmēja pasaku, minēja, kurš dzejolis ir attēlots mnemotabulā.
Vadītājas vietniece D.Vilmane iepazīstināja dalībniekus ar video materiālu, kurā tika demonstrētas 3 – 7 gadus vecu bērnu grupu nodarbības ar dažādu mnemotehnikas paņēmienu izmantošanu dzejoļu mācīšanai, pasaku un stāstu atstāstīšanai, radošas pasakas sacerēšanai, individuālajā darbā.
Sagatavošanas grupas pedagoģe L.Locika iepazīstināja semināra dalībniekus ar metodēm un paņēmieniem, kurus viņa izmanto, sagatavojot bērnus radošu stāstu un pasaku sacerēšanai.
Semināra noslēgumā viesi varēja apskatīt mnemotehnikas metodisko materiālu izstādi, kuru atzinīgi novērtēja.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
20.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
D.Vilmane