Žetonu vakars 12.vidusskolā

09.03.2017.

Š.g. 3.martā Daugavpils 12.vidusskolā notika Žetonu vakars. 12.b klases skolēna Krista Sanda Brodova māmiņas rakstītie vārdi 12.b klases iestudētās izrādes programmiņā atklāj šī pasākuma nozīmīgumu: “Žetonu vakars ir viens no gaidītākajiem pasākumiem visās vidusskolās. Šis vakars ir īpašs gan skolēniem, gan skolotājiem, un, protams, vecākiem. Šajā vakarā divpadsmitās klases skolēni pierāda savu varēšanu un gribēšanu nopietni strādāt un sevi apliecināt.—– Žetonu vakars ir svētki, kad divpadsmitie vēl pēdējo reizi mierīgā gaisotnē var būt visi kopā pirms lielā eksāmenu drudža. Šie svētki allaž ir saistījušies ar neaizmirstamām teātra izrādēm un, protams, pirms tam ar nogurdinošiem mēģinājumiem un negulētām naktīm, kas pavadītas un veltītas, gatavojoties šim vakaram, bet kas visādā ziņā atmaksājas, kad priekškars aizveras un pārņem prieks, ka vidusskolā ir vērts mācīties arī tāpēc, lai piedzīvotu šo neaprakstāmo mirkli.”
12.b klase pierādīja, ka ir uzticīgi klasiskām vērtībām, un iestudēja E.Vulfa lugu jeb jocīgu notikumu vienā laidā 12.b klases interpretācijā “Līnis murdā”. Izrādes režisore – fizikas skolotāja Iveta Meškovska, dekorāciju autore – Signija Kotova.
Savukārt 12.a klases skolēni ietekmējās no S.Kolinsas triloģijas “Bada spēles” un skatītājiem piedāvāja “VISC spēles”. Priekšnesuma galvenie varoņi bija 12.apgabala iedzīvotāji, kas 12.gadu pēc kārtas cīnās par izdzīvošanu jeb veiksmīgu skolas pabeigšanu. Priekšnesuma laikā humoristiski, reizēm pat ironiski tika attēlotas 12.a klases skolēnu ikdienas gaitas. Skolēni aizrāva skatītājus ar lielisku dejotprasmi, interesantiem šova elementiem.
12.a klases audzinātāja Lidija Znotiņa un 12.b klases audzinātāja Veslava Maļina pateicās saviem audzēkņiem par lielisko vakaru, vecākiem – par atbalstu un atgādināja, ka līdz pirmajam eksāmenam palikušas tikai 10 dienas, līdz Pēdējam zvanam – 70 dienas, novēlēja izmantot visas iespējas, ko piedāvā skolotāji. Divpadsmito klašu skolēni saņēma žetonu gredzenus – piederības zīmi savai skolai – 12.vidusskolai.
Paldies divpadsmito klašu skolēniem un klases audzinātājām par skaisto, pozitīvām emocijām bagāto pasākumu!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 12.vidusskolas
direktores vietniece izglītības jomā
Signe Kotova