Mežs – mūsu bagātība

24.03.2017.

Kopā ar saulaino pavasari un skaļām putnu balsīm, Daugavpils pilsētas 30. pirmsskolas izglītības iestādē 16.martā notika pieredzes apmaiņas pasākums pirmsskolas izglītības skolotājiem Ekoskolu programmas ietvaros „Mežs – mūsu bagātība”.—–
Ar jauku muzikālu ceļojumu uz mežu aicināja „meža eglītes” un „meža zvēri”. Mežs cilvēkiem sniedz jauku atpūtu, kur var relaksēties, ir iespēja lasīt sēnes, ogas, zālītes, salasot zāļu tējas, var ārstēties, dziedināties. Mežs ir tas, kas vienmēr ir blakus, bet ko cilvēks spēj dot mežam? Šādai atbildei mūsu iestādes bērni ir gatavi, jo visa gada garumā pedagogi un vecāki strādāja pie tā, lai bērnus padziļināti iepazīstinātu ar Latvijas bagātību – mežiem. Vecāki izveidoja izstādi, kas bija veltīta koka pārvērtībām, kopīgi ar bērniem izgatavoja ģimenes grāmatas „Meža nozīme mūsu ģimenē”, devās ekskursijās, pastaigās. Atklātajās rotaļnodarbībās bērni rādīja savas zināšanas, prasmes, iemaņas par pareizu attieksmi pret mežu, augiem, dzīvniekiem. Ciemos ieradās „Cūkmens”, kurš ļoti stingri pārbaudīja meža likumus, apciemoja arī mežsargs, kas mācīja pareizi stādīt mežā eglītes, kā arī rūpēties par tām. Ļoti jauki, ka iestādes pedagogi sagatavoja interesantus pašgatavotus metodiskos līdzekļus un spēles, kuras bērniem vēl interesantāk ļāva uzzināt vairāk par mežu.
Esam pateicīgi Daugavpils mežzinei S.Surgotei par iespēju iepazīstināt mūsu bērnus ar mežziņa profesiju, un meža dzīvi.
Savu darbu pie Ekoskolas programmas turpināsim, jo uzskatām, ka ir svarīgi no bērnības bērnos veidot mīlestību pret savu dzimteni, dabu un cilvēkiem.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
30.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Anita Regža
t.65430291