Vācu kultūras pavasaris atkal Daugavpilī

27.03.2017.

No š.g. 27.marta līdz 24.aprīlim mūsu pilsētā kārtējo reizi notiks pasākumu cikls “Vācu kultūras pavasaris”. Tā mērķis ir veicināt sabiedrības interesi par vācu valodu un vācvalodīgajām zemēm. Mūsu pilsētas iedzīvotājiem tiks piedāvāts plašs kultūras pasākumu klāsts – izstādes, semināri, lekcijas, koncerti, vācu kino vakari, būs arī iespējas pašiem piedalīties dažādos konkursos.—–
“Vācu kultūras pavasari” organizē Daugavpils Universitātes Humanitārās fakultātes Vācu valodas un Vācijas valstsmācības tālākizglītības centrs sadarbībā ar Vācijas vēstniecību Rīgā, Gētes institūtu Rīgā, Daugavpils pilsētas domi un daudzām citām organizācijām. Arī Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde, vācu valodas skolotāju MA un vairākas mūsu pilsētas skolas aktīvi piedalās pasākumu cikla organizēšanā.
Daudzveidīgas aktivitātes tiek organizētas gan pirmsskolas vecuma bērniem, gan skolēniem. Pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi un 1.-4.klašu skolēni piedalās radošo darbu konkursā “Mana pirmā bilžu grāmata vācu valodā”, 1.aprīlī Bērnu bibliotēkā ”Zīlīte” notiks skolēnu veidoto grāmatu izstāde.
5.-9.klašu skolēni 30.martā piedalīsies skatuves runas konkursā vācu valodā “Dzejoļu okeāns”. Konkurss norisināsies Daugavpils Vienības pamatskolā, tam pieteikušies jau 6 pilsētas skolu audzēkņi, kā arī viesi no Špoģu vidusskolas.
Vidusskolēni varēs pārbaudīt savas spējas literārā teksta tulkošanas mākslā, strādājot ar Nobela prēmijas laureāta vācu rakstnieka G.Grasa tekstu. “Vācu kultūras pavasara” ietvaros notiks arī kino recenziju konkurss skolēniem un studentiem.
Jau par tradīciju mūsu pilsētā kļuvis Daugavpils 12.vidusskolas organizētais dziesmu festivāls svešvalodās ”Manas dvēseles dziesma.” Šogad tas notiks 20.aprīlī.
Gētes Institūts Rīgā nodrošinājis to, lai mūsu pilsētas iedzīvotāji bez maksas varētu noskatīties vairākas vācu filmas, apmeklēt Lauras Bicānes un Jorana Šteinhauera koncertu Daugavpils teātrī, lai skolēniem būtu iespēja piedalīties sportiskā aktivitātē “Vācu mūzika uz ledus” Daugavpils ledus hallē.
Bērnu un jauniešu piedalīšanās “Vācu kultūras pavasara” pasākumos nav iedomājama bez vācu valodas skolotāju ieinteresētības sava priekšmeta popularizēšanā, tāpēc īpašs prieks par skolotājiem piedāvātajām iespējām. 13.aprīlī tiks organizēts metodisks seminārs vācu valodas skolotājiem “Teātra paņēmieni svešvalodu stundās”, bet 21.aprīlī notiks tālākizglītības seminārs “Vācu valoda ar dziesmām un filmām”.

Programma DKF_Programm_LV_.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
vācu valodas skolotāju MA vadītāja
Maija Baklāne