Pasaules dzejas diena Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādē

28.03.2017.

Atzīmējot Pasaules dzejas dienu, kas ir UNESCO starptautisko svinamo dienu sarakstā, 23.martā Daugavpils pilsētas 20.pirmsskolas izglītības iestādē tika organizēts izteiksmīgās runas konkurss “Pasakainie dzejoļi”, kurš tika veltīts Korneja Čukovska 135 gadu jubilejai.—– 
Konkurss sākās ar video fragmentu, kurā Kornejs Čukovskis lasīja savus dzejoļus bērniem. Mūsu audzēkņi ieraudzīja smaidīgu, labestīgu un jautru cilvēku, kurš iedrošināja un uzslavēja filmā redzamos bērnus. Tas nomierināja un iedrošināja arī mūsu konkursa dalībniekus, viņi droši un smaidīgi nāca skatītāju priekšā. Konkursā piedalījās 4 – 7 gadus vecie audzēkņi, kuri uzstājās ar patstāvīgi izvēlētiem dzejoļiem. Mēneša laikā bērni kopā ar grupu skolotājām pētīja K.Čukovska daiļradi krāsainajās grāmatās, klausījās dzejoļu lasījumus, skatījās pēc K.Čukovska dzejoļu motīviem uzņemtās multfilmas un zīmēja ilustrācijas dzejoļiem.
Konkursa žūrijas apspriedes laikā bērni ar aizrautību skatījās 1954.gadā uzņemto multfilmu “Mazgāmutis”. Konkurss noslēdzās ar dalībnieku apbalvošanu un pateicības vārdiem bērniem, skolotājiem un vecākiem par kopīgi paveikto darbu.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
20.pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
D.Vilmane
tālr.65443503