Latgales reģiona 4.klases skolēnu 14.atklātā matemātikas olimpiāde

10.04.2017.

Jau senatnē cilvēki saprata, ka bez matemātikas neviena ideja nespēj ilgi dzīvot. Matemātika vajadzīga gan darbībai, gan biznesa plānošanai.
Šogad 8.aprīlī jau 14.gadu gudrākie Latgales skolu 4.klašu matemātiķi pulcējās Daugavpilī – Daugavpils Centra vidusskolā, lai atrisinātu atklātās matemātikas olimpiādes problēmuzdevumus. Šogad olimpiādē piedalījās 141 dalībnieks no 40 skolām no 15 novadiem: Aglonas, Balvu, Dagdas, Daugavpils, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu un Zilupes novadiem.—–
Olimpiādes piecu uzdevumu risināšanai tika paredzētas divas astronomiskās stundas. Uzdevumi, saprotams, bija pietiekami sarežģīti un arī interesanti, tajos vairāk bija jāizmanto tieši matemātiskās prasmes un jādomā loģiski. Visaugstāko rezultātu ieguva Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolēns Ņikita Anisko un Daugavpils 15.vidusskolas skolniece Valērija Vansoviča. Kopumā 58 laureāti saņēma diplomus un dāvanas.
Pēc olimpiādes sekoja Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” radošo kolektīvu koncerts. Tajā laikā skolotāji – novadu pārstāvji – vērtēja skolēnu olimpiādes darbus.
Pateicamies vecākiem par atbalstu, skolotājiem – par skolēnu sagatavošanu olimpiādei un olimpiādes norises nodrošināšanu!
Paldies olimpiādes atbalstītājiem – Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei, novadu skolu administrācijām, Daugavpils Centra vidusskolai un Bērnu un jauniešu centram „Jaunība”!
Olimpiādes rezultāti: 

http://izglitiba.daugavpils.lv/Media/Default/file/=2012/Olimpiades/170410_Latgales_regiona_14_atkl_matem_ol_4_kl_REZ.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
metodiķes, olimpiādes organizētājas
Jeļena Azareviča un
Iveta Lukaševiča