Iedvesmas stunda Centra vidusskolā

08.05.2017.

Š.g. 2.maijā Daugavpils Centra vidusskolā pulcējās Centra vidusskolas, Daugavpils Saskaņas pamatskolas un Daugavpils 16.vidusskolas skolēni, lai piedalītos radošā projektā “Iedvesmas stunda”. Tas ir projekts, kuru sadarbībā ar Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi realizē starptautiska bezpeļņas organizācija JCI (Junior Chamber International). Projekta būtība ir tāda, ka Latvijā populāri cilvēki, tiekoties ar skolu jauniešiem, stāsta par savu dzīvi, karjeras izaugsmi, iedvesmas avotiem dzīvē, diskutē par vērtībām dzīvē un citiem aktuāliem jautājumiem.—–
Mūsu skolā viesojās Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente, Londonas olimpisko spēļu dalībniece Ineta Radēviča un mūziķe, šova “Dziedi ar zvaigzni” 2016.gada uzvarētāja Dināra Rudāne. Diskusijas un darba grupu aktivitātes vadīja ne mazāk populāra personība Arstarulsmirus Arsujumfus, pazīstams kā mūziķis Gustavo.
Uzaicinātie viesi dalījās pieredzē, kā sasniegt savus dzīves mērķus, diskutēja par to, kas ir iedvesma, kas tai traucē un kur to rast.
Lūk, arī praktisks padoms, kuru sniedza I.Radeviča: “Piemēram, sportā ļoti svarīga ir uzvaras vizualizācija. Tu vizualizē, ka stāvi uz pjedestāla, skan mūzika. Vajag iedomāties sevi situācijā, kuru vēlies sasniegt. Galvenais ir nebaidīties kļūdīties, meklēt sevi, darīt to, kas patīk.”
Skolēni darbojās “Iedvesmas darbnīcās”, noskaidroja un prezentēja savus iedvesmas avotus. Izrādās, tie nav tālu jāmeklē – laba mūzika, labi draugi, pastaigas dabā, pavasaris… Mums apkārt ir daudz, no kā iedvesmoties, galvenais ir tikt skaidrībā, ko pats visvairāk vēlies.
Skolēni ļoti augstu novērtēja “Iedvesmas stundas” viesus un vadītājus par viņu dzīvo, atraktīvo stilu, vērtīgajiem padomiem un, protams, par iedvesmu. Arī Centra vidusskolas un Saskaņas pamatskolas pedagogi, daloties pārdomās par pasākumu, bija pārliecināti, ka jauniešiem ir svarīgi tikties ar slaveniem cilvēkiem, kuru ikdiena nav ieliekama rāmī.

Informāciju apkopoja:
Daugavpils Centra vidusskolas
skolotāja
Dace Aizpuriete