BFC “Daugavpils” sadarbība ar pirmsskolu

16.05.2017.

Jau no bērnības bērniem jāskaidro veselības attīstības perspektīvas, tādējādi mēs varam attīstīt veselīgu sabiedrību. Bērniem pirmskolā mēs veidojam izpratni par veselīgiem paradumiem ikdienā, veselīgu dzīvesveidu, mudinām būt patstāvīgiem savās darbībās.—–
Turpinot iesākto darbu veselību veicinošu aktivitāšu organizēšanā iestādē, sadarbojoties ar Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamentu, Daugavpils pilsētas 4.speciālā pirmsskolas izglītības iestāde uzaicināja BFC “Daugavpils” trenerus uz tikšanos ar audzēkņiem, lai nostiprinātu bērnu zināšanas par sportu kā veselīga dzīvesveida neatņemamu sastāvdaļu. Ar lielu interesi bērni gaidīja šo tikšanos, jo ļoti daudzi iestādes bērni arī trenējas futbola komandās vai ir izteikuši vēlmi to darīt. Treneri grupu bērniem pastāstīja, cik svarīgi nodarboties ar sportu, ko tas attīsta un kāpēc bērniem ir jāpavada vairāk laika svaigā gaisā un fiziskās aktivitātēs. Bērniem bija iespēja redzēt treneru paraugdemonstrējumus ar futbola bumbu, bērni paši varēja izmēģināt dažādu triku rādīšanu. Vizītes laikā treneri iesaistīja bērnus komandu aktivitātēs – stafetēs, iesildošos vingrojumos, uzsverot, ka sports – tas ir veselīgs dzīves veids un ka sportot kopā ar draugiem ir jautrāk.
Treneri nodarbību beigās uzdāvināja bērniem futbola bumbas, lai pastaigu laikā varētu uzrīkot kādu interesantu futbola maču, kā arī atstarotājus, lai neaizmirstu par drošību, īpaši pavasarī, kad bērni aktīvi atpūšas ārpus mājas.
Noslēgumā bērni uzdeva treneriem jautājumus par futbolu, par treneru spējām un prasmēm, par paraugdemonstrējumiem. Bērni guva lieliskas emocijas no aktīvi pavadītā laika kopā ar tādām interesantām personībām.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas
4.speciālās pirmsskolas izglītības iestādes
vadītāja vietniece
Sintija Šņepste