Valdas Mežbārdes glezniecības izstāde „Starp mirkļiem”

15.11.2017.

Valsts svētku noskaņās, š.g. 16.novembrī plkst. 15.00, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta ievērojamas Daugavpils mākslinieces Valdas Mežbārdes glezniecības izstāde „Starp mirkļiem”.—–
Izstādē būs apskatāma viņas darbu retrospektīva, kas aptver laika posmu no 20.gadsimta 70.g. beigām līdz mūsdienām. Apkopoti darbi no Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, Latvijas Mākslinieku savienības, Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja krājuma, kā arī no mākslinieces privātās kolekcijas.
Valda Mežbārde piedalās izstādēs kopš 1969.gada un ir veidojusi vairāk nekā 16 personālizstādes kā Latvijā, tā arī ārzemēs.
Izstādē “Starp mirkļiem” māksliniece piedāvā apskatīt darbus par viņas pasauli, ģimeni un bērniem – par dzīvi, kurai viņa pieskārusies visa mūžā garumā. Tie attēlo sievietes skatījumu uz iekšējo un nedaudz arī uz ārējo pasauli.
Valdas darbi vienmēr ir saistīti ar Daugavpili un tās mākslas aktivitātēm. Viņas gleznu audekliem ir raksturīga kompozicionāla struktūra, kas ir racionāla, un reizēm ar nedaudz paskopu attieksmi pret krāsu.
Dzīve taču sastāv no dažādiem sīkumiem, kas ir pilni ar saviem labajiem un ne visai labajiem mirkļiem, tomēr īstu, patiesi labu gleznotāju mākslinieku piedzīvotās grūtības nesalauž, bet liek radīt vienmēr paliekošas vērtības.
Izstāde skatāma līdz 2018.gada 21.janvārim.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja
komunikācijas un sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste
Nataļja Ivanova
t.65424155, 20203713
natalja.ivanova@daugavpils.lv