Daiļliteratūras darbs – tā nav tikai literatūra

09.04.2018.

Ar šādu nosaukumu š.g. 5.aprīlī notika konkurss spēle pilsētas vispārizglītojošo skolu 5.klašu skolēniem pēc Sakariusa Topeliusa pasakām, kuru organizēja un vadīja Daugavpils 13.vidusskolas skolotāja Valentīna Titoka.—–
Bija uzdots mājas uzdevums – uzmanīgi izlasīt 10 S.Topeliusa pasakas.
Konkursā piedalījās 5.klašu skolēni no 6 pilsētas skolām: Centra vidusskolas, Saskaņas pamatskolas, 10., 15., 16.vidusskolas un Krievu vidusskolas-liceja.
Pasākuma sākumā 13.vidusskolas 8.klašu skolēni pastāstīja klātesošajiem par S.Topeliusa dzīvi un daiļradi.
Konkursa uzdevumi bija sarežģīti, bet interesanti. 1.uzdevumā “Uzmanīgs lasītājs” bija piedāvāts pārbaudīt, vai visi zina pasaku saturu. 2.uzdevums – paskaidro vārdu leksisko nozīmi: vējrādis, karoga masts, selga, kubls, stops, kliņģeris u.c. Ļoti interesants un neparasts uzdevums bija saistīts ar citiem mācību priekšmetiem: mūziku, ģeogrāfiju, dabaszinībām un dažādām valodām – latīņu, zviedru, vācu.
Visnegaidītākais izrādījās noslēguma uzdevums “Melnā kaste”. Noklausoties aprakstu, bija jānosauc kastē paslēptie priekšmeti.
Skolēniem ļoti patika konkursa daudzveidīgie uzdevumi.
Paldies skolēniem par piedalīšanos pasākumā un skolotājiem konsultantiem Jeļenai Semjonovai (Saskaņas pamatskola), Darjai Savickai un Svetlanai Skrupskai (Centra vidusskola), Viktorijai Vaivodei (10.vidusskola), Jeļenai Kazačonokai un Ļubovai Šaldovai (15.vidusskola), Allai Požarskai (16.vidusskola) un Tatjanai Petrovičai (Krievu vidusskola-licejs) par skolēnu sagatavošanu pasākumam un paldies Valentīnai Titokai par pasākuma organizēšanu un vadīšanu!

Informāciju sagatavoja:
Krievu valodas un literatūras skolotāju MA
vadītāja, izglītības metodiķe
Marija Žilinska
t.65432102