Var kāpt vēl augstāk!

16.05.2018.

Visa mācību gada laikā ir iets gan pa nelielām taciņām, gan pa platiem ceļiem, un pavasaris ir laiks, kad top redzams un apbrīnojams sasniegtais, jo ir klāt diena, kad godinām skolēnus, kuri visu mācību gadu ir krājuši zināšanas, lai tās izmantotu visdažādākajos konkursos, olimpiādēs, festivālos un sacensībās, kas savā ceļā ir kāpuši augstāk par citiem un reizēm arī sevi, sasniedzot savas zvaigznes, nesot Daugavpils pilsētas vārdu aiz novada un pat valsts robežām.—–
2017./2018.m.g. starptautisko, valsts un novada olimpiāžu un konkursu laureāti šogad apbalvošanai tika aicināti 15.maijā. Atklājot pasākumu, labākos pilsētas skolēnus uzrunāja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, novēlot vienmēr būt ceļā uz aizvien jauniem sasniegumiem.
Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis, sveicot skolēnus, izteica gandarījumu par to, ka šogad apbalvojamo skolēnu ir kļuvis vairāk, kas nozīmē, ka mūsu pilsētas nākotne ir arvien gudrāki un spējīgāki bērni.
24 skolēni šogad var lepoties ar uzvarām vairākos pasākumos, liekot lietā gan zināšanas, gan gribasspēku, savukārt valsts un starptautiskajās olimpiādēs un konkursos 64 pilsētas skolēni un profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi ir startējuši un arī finišējuši ļoti veiksmīgi, pierādot savu zināšanu dziļumu, spējot domāt ārpus rāmjiem un gūstot uzvaras un panākumus.
Latgales reģiona un Latvijas skolēnu 42.zinātniskās pētniecības darbu konferenču veiksmīgākos dalībniekus sveica Daugavpils Universitātes studiju prorektore, akadēmiķe profesore Maija Burima, aicinot jauniešus izvēlēties studenta dzīvi, jo apgūtā prasme pētīt, eksperimentēt, salīdzināt, aprakstīt un tad uzstāties auditorijas priekšā noteikti tam noderēs.
Daugavpils 13.vidusskolas jaunie mūziķi katru gadu piedalās jauno pianistu un akordeonistu festivālos un iegūst godalgotas vietas – šogad tās ir 17 pirmās vietas. Jaunos talantus uzrunāja Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas Mūzikas skolas vadītāja Olga Artamonova, kura aicināja skolēnus novērtēt mūzikas lomu savā dzīvē.
Novada pasākumos savas skolas un Daugavpils pilsētas vārdu ir spodrinājuši 23 skolēni, kuriem pateicības un motivējošus vārdus veltīja Latgales Centrālās bibliotēkas sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Gedžūne.
Arī sporta sacensībās pilsētas skolēni ir startējuši veiksmīgi, iegūstot visu raudžu medaļas. Jaunos sportistus uzrunāja un sveica Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja skolnieks Deniss Vasiļjevs – Latvijas labākais daiļslidotājs, kurš ar savu paraugu spēj uz panākumiem iedvesmot savus vienaudžus.
Svinīgo pasākumu vadīja J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas skolēni Jūlija Sokolova un Iļja Kamņevs, bet svētku sajūtu klātesošajiem radīja Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 5.-12.klašu koris (vadītāja Irina Hmeļevska) un vokālais ansamblis „Kaprise” (vadītāja Inna Likova), Daugavpils 13.vidusskolas skolnieks Pāvels Vasiļkovs (skolotāja Anžella Peceviča) un 2.-5.klašu vokālais ansamblis “Tērcītes” (vadītāja Iveta Ustinskova), Daugavpils Valsts ģimnāzijas tautas deju kolektīvs “Leiļi” (vadītāja Aija Daugele), J.Pilsudska Daugavpils valsts poļu ģimnāzijas skolniece Kornēlija Lapkovska (skolotāja Alīna Lapinska), Daugavpils Saskaņas pamatskolas folkloras ansamblis (skolotāja Jolanta Boreiko), breika deju grupa “Factory Kingz” (vadītājs Andžejs Začiņajevs) un vokālais ansamblis “Vocal band Wonderland” (vadītāja Alisa Ciburevkina).
Daudzos kalnos šogad ir uzkāpts, bet daudzi vēl tikai gaida mūsu skolēnus. Lai nākamgad iekarotie kalni kļūst vēl augstāki!

Fotoieskats pasākumā SkolenuApbalvosanasPasakums15052018.pdf

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
sabiedrisko attiecību speciāliste
Anita Pleša
t.65407434