Aktīva diena ģimenēm pasākumā „Veselības diena Jaunībā”

02.10.2018.

   28. septembrī sporta bāzē „Dzintariņš” norisinājās ģimeņu sporta spēles „Veselības diena Jaunībā” projekta „Fizisko aktivitāšu un veselīga uztura popularizēšana – aicinājums veselīgam dzīvesveidam” ietvaros.—–

   Pasākums pulcēja lielāko daļu Bērnu un jaunatnes centra „Jaunība” audzēkņu ar ģimenēm, kā arī pilsētas iedzīvotājus, līdz ar to pasākuma vietā rosījās daudz aktīvu bērnu un viņu vecāku.
   Dalībnieki pārvarēja šķēršļu joslas ar spēka, lokanības, veiklības un tūrisma elementiem, visi pārbaudīja savas šaušanas prasmes aktivitātē ar biatlona elementiem, teritorija tika izzināta orientējoties. Aktīvi tika spēlēts minifutbols, kurā pirmo vietu ieguva komanda „Ruģeļi”, bet otrajā vietā palika „Līderis”. Trešo godalgoto vietu ieguva „FC Križi” komanda.
   Pasākuma dalībnieki iemēģināja savas prasmes pirmās palīdzības sniegšanā un velobraukšanā. Tāpat tika noorganizēts bezmaksas nūjošanas treniņš.
   Vecāki atzina, ka ļoti vēlas turpmāk šāda veida pasākumus, kur ir iespējams aktīvi pavadīt laiku kopā ar bērniem. Aktivitātes tika piemērotas dažāda vecuma dalībniekiem un personām ar invaliditāti.
   Pasākums tika rīkots Eiropas Sporta nedēļas #BeActive ietvaros, kas ir Eiropas Komisijas iniciatīva, lai veicinātu nodarbošanos ar sportu un fiziskām aktivitātēm visā Eiropā. Koordinators Latvijā ir Latvijas Sporta federāciju padome.
   Pasākumu organizēja BJC „Jaunība” kopā ar Daugavpils pašvaldības iestādi „Sporta pārvalde”. Vairāk foto: www.facebook.com/bjcjauniba/

Informāciju sagatavoja:
Santa Upīte
t.25125280