“Skaistais daudzveidībā”– Daugavpils vispārizglītojošās skolas un nacionālās kultūras biedrības vienojošs projekts

17.12.2018.

8.decembrī Vienības laukumā pilsētas egles iedegšanas pasākumā ar jestru, enerģisku dažādu Daugavpilī dzīvojošo tautību riņķa rotaļdeju (“Sudmaliņas, ”Ļavoniha”, “Havanagila”, ”Oi,zima, zima” u.c) izdejošanu noslēdzās divas nedēļas ilgušais projekts “Skaistais daudzveidībā”.—–
   Šo projektu īstenoja biedrība “Daugavpils Pedagoģiskā studija” (vadītāja I.Kampāne, Daugavpils 10.vidusskola) “Latgales NVO projektu programmas 2018” ietvaros. Tas bija intensīvs, piepildīts, interesants un izzinošs laika posms. Paldies Daugavpils 10.vidusskolai, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolai, Daugavpils 12.vidusskolai, Daugavpils 13.vidusskolai, Daugavpils 15.vidusskolai, Saskaņas pamatskolai par atsaucību, par ieinteresētību apmeklēt kādu no septiņām kultūras biedrībām (latviešu, baltkrievu, tatāru, lietuviešu, ukraiņu, ebreju, krievu). Paldies par azartu, dzīvesprieku, neatlaidību šai kultūrai raksturīgo dejas soļu apguvē tautas mūzikas pavadījumā. Paldies par piedalīšanos noslēguma pasākumā (flešmobā). Tas bija skaisti!
   Paldies Daugavpils latviešu, baltkrievu, tatāru, lietuviešu, ukraiņu, ebreju, krievu kultūras biedrībām, ka bija tik pretimnākošas, labvēlīgas un ļāva skolēniem tuvāk pieskarties kaut nelielai daļiņai viņu tautas kultūras mantojuma!
   Daugavpils tiešām ir unikāla pilsēta. Daugavpilī draudzīgi dzīvo kopā dažādu tautību cilvēki, un šajā daudzveidībā ir tās skaistums.

Informāciju sagatavoja:
projekta vadītāja I.Kampāne
projekta kuratore M.Goģe