Skolu ziņas: Projekts „Es un Jūs – ar mākslas starpniecību uz labāku nākotni”

17.12.2018.

Ar 2018. gada 1. Septembri Daugavpils 11. pamatskola uzsāka aktīvu darbu Eiropas Savienības Erasmus+ programmas (KA2)projektā „Es un Jūs – ar mākslas starpniecību uz labāku nākotni” („Me and You – trough art to a better future”) – projekta koordinators ir Polija, partnervalstis ir Latvija, Turcija, Portugāle.
Projekta aktivitātes ir vērstas uz skolēnu izglītošanu un radošas personības audzināšanu. Projekta mērķi un uzdevumi atbilst arī mūsu skolas darba prioritātēm, viena no kurām ir mērķtiecīgi organizēta atbalsta sniegšana izglītojamajiem viņu vispusīgas attīstības veicināšanai.—–
   Paredzētās aktivitātes: semināri, darbs grupās, valstu kultūrvēsturiskā mantojuma izzināšana. Projekts paredz pieredzes apmaiņu un labās prakses iegūšanu. Projekts ir pielāgots personāla profesionālās pilnveides vajadzībām.
   Projekta norises laikā skolēni sadarbosies dažādās aktivitātēs, mācīsies attīstīt savus talantus. Plānotās aktivitātes: skolēnu mākslas darbu izstādes veidošana; multimēdiju prezentācijas; pieredzes gūšana darbā ar telpiskām formām un skolēnu veidota fofalbuma prezentēšana; mūzika un deja kā pašizteiksmes forma; ēdienu gatavošanas māksla, tautu tradīcijas ēdienkartē. Skolēniem būs iespēja iepazīt citu valstu kultūru.
   No 2018. gada 3. decembra līdz 7. decembrim Polijā tika novadīts partnervalstu seminārs skolotājiem. Daugavpils 11. pamatskolu seminārā pārstāvēja skolas direktore Ina Meldere, direktores vietnieks, IT speciālists Vladimirs Muravickis un svešvalodu skolotāja, projekta koordinatore Marianna Tretjakova.
Seminārā tika apspriesti svarīgākie jautājumi projekta plānošanai, vadīšanai un īstenošanai, kā arī aktivitāšu norises laiki.
   Tika piedāvāta kultūras programma, kur skolotājiem bija iespēja tuvāk iepazīties ar izglītības sistēmu pilsētā, ar vietējās skolas tradīcijām.
   Daugavpils 11. pamatskolas projektus līdzfinansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma, un administrē Valsts izglītības attīstības aģentūra.
   Šī publikācija (paziņojums) atspoguļo vienīgi autora uzskatus un Komisija nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 11.pamatskolas
projekta dalībnieku komanda