Pirmsskolu ziņas: Veselības mēnesis „Zīļukā”

18.02.2019.

Janvāris Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestādē „Zīļuks” tradicionāli ir Veselības mēnesis, un šogad iestādes pedagogu komandai sporta skolotājas vadībā izdevās organizēt gan bērniem, gan pieaugušajiem daudzveidīgas, sportiskas un veselīgu dzīvesveidu popularizējošas aktivitātes. —–
Veselības mēnesis sākās ar izglītojošām nodarbībām par veselīgu dzīvesveidu un gripas profilaksi. Nodarbībās aktīvi piedalījās pirmsskolas iestāžu un skolu māsa Inta Feoktistova. Bērnu vecākiem bija iespēja apmeklēt izglītojošu semināru, kuru vadīja Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes Veselības veicināšanas koordinētājs Ruslans Bespjatijs. Visa mēneša garumā bērniem un ģimenēm bija iespēja radoši izpausties, pagatavojot izglītojošus plakātus par veselības nozīmi cilvēka dzīvē. Bet svaigā gaisā visu grupu audzēkņi varēja sacensties, ceļot sportiskus sniegavīrus. Veselības mēneša kulminācija bija Sniega diena, un ziema šogad visus iepriecināja ar saulainu un sniegotu laiku.  
Kopš „Zīļuks” iesaistījies Veselību veicinošu skolu tīkla programmā par tradīciju jau ir kļuvis tas, ka sportiskās aktivitātēs piedalās ne tikai bērni, bet arī vecāki un skolotāji. Arī šoreiz uz sadraudzības spēlēm svaigā gaisā tika aicināti Daugavpils pilsētas 21.pirmsskolas izglītības iestādes pedagogi, bet „Zīļuka” aktīvākās skolotājas devās sportot uz Ledus halles slidotavu.
Visu mēnesi bērniem un ģimenēm notika sportiski pasākumi gan telpās, gan svaigā gaisā un tematiskas izglītojošas nodarbības par veselīgu uzturu, piemēram, Piena diena. Vecāko grupu bērniem tika organizētas izglītojošas un sportiskas ekskursijas uz Daugavpils Ledus halli un Porohovkas ezeru.  
Paldies sporta skolotājai Olgai Grigorjevai par Veselības mēneša aktivitāšu plānošanu un organizāciju un visiem dalībniekiem par piedalīšanos!
Vairāk informācijas un foto var aplūkot iestādes mājas lapā: http://www.ziluks.lv/veselibas-menesa-aktivitates
http://www.ziluks.lv/uzcel-savu-sniegaviru
http://www.ziluks.lv/piena-diena-2

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 26.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja
A.Jukša
(tālr.65441882)