Poļinai Ņevedomskai uzvara Latvijas skolu kausā

17.04.2019.

10.aprīlī Mežaparkā jau ceturto reizi notika Latvijas skolu orientēšanās kauss, kas šogad pulcēja ap 800 skolēnu no 92 Latvijas skolām. Daugavpili šajās sacensībās pārstāvēja 30 BJC „Jaunība” orientēšanās un kartogrāfijas pulciņu audzēkņi no 12 pilsētas skolām. —– Šogad daugavpiliešim pēc ilga pārtraukuma izdevās cīnīties ne tikai par iekļūšanu finālā, bet arī par vietām labāko trijniekā S4 grupā. Par neaizmirstamām emocijām gādāja Nikolaja Grigorjeva audzēknes no Daugavpils Saskaņas pamatskolas – Poļina Ņevedomska un Arina Grigorjeva, kurām izdevās sasniegt izcilus rezultātus kvalifikācijas un pusfināla skrējienos, iekļūstot finālā stiprāko sešu skolnieču vidū. Spraigā fināla cīņā Poļinai izdevās izcīnīt uzvaru, savukārt Arina palika 4.pozīcijā, zaudējot trešās vietas ieguvējai tikai pārdesmit sekundes.
Skolu orientēšanās kausa programma jau vairākus gadus paliek nemainīga – lai cīnītos par vietām stiprāko skolu kopvērtējumā, sportisti skrien pirmo orientēšanās skrējienu – kvalifikāciju, pēc kura rezultātiem labākie 12 iekļūst pusfinālā. Tālāk finālā jau stiprākie 6 sportisti katrā vecuma grupā cīnās par individuālajām vietām trijniekos savās vecuma grupās. Skolas kopvērtējumu veido kvalifikācijas skrējienu rezultāti, summējot triju skolas pārstāvju (no kuriem vismaz viena ir meitene) rezultātus. Labākos rezultātus skolu kopvērtējumā izdevās izcīnīt Daugavpils Saskaņas pamatskolas meitenēm, ierindojoties 22.pozīcijā, J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolas audzēkņi kopsummā ierindojās 33.vietā, Daugavpils 13.vidusskola – 40.vietā, savukārt Daugavpils 10.vidusskola – 45., pārējās skolas tika pārstāvētas mazāk, līdz ar to arī kopvērtējumā palika aiz pirmā piecdesmitnieka.
Jāpiemin, ka katrā vecuma grupā kvalifikācijas skrējienā cīnījās aptuveni 80-115 sportisti, no kuriem tikai stiprākie 12 iekļuva pusfinālā. Vairāki daugavpilieši parādīja labus rezultātus, pavisam nedaudz zaudējot kvalifikācijas grupai:
14.vieta S3 – Nadežda Fedotova
14.vieta V1 – Iļja Mikulovs
17.vieta S3 – Anastasija Petrova
18.vieta V2 – Antons Sivačevs    
19.vieta V3 – Bogdans Bogdanovs
20.vieta S3 – Jekaterina Romanova
Izsakām pateicību Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei, BJC „Jaunība” un atsevišķi, katras skolas administrācijai par atbalstu šī brauciena organizēšanā.

Visi rezultāti pieejami šeit: https://skolukauss.lof.lv/rezultati/

Informāciju sagatavoja:
BJC “Jaunība” sporta metodiķe
Anastasija Smoļakova