26.septembris – Eiropas Valodu diena

26.09.2019.

Eiropas Valodu diena ir Eiropas Padomes iniciatīva un tiek svinēta kopš 2001.gada. Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde šogad piedāvāja skolēniem iesaistīties daudzveidīgos pasākumos, lai demonstrētu savas svešvalodu prasmes. —– 

1.-4.klašu skolēni piedalījās zīmējumu un plakātu konkursā par tēmu „Kāpēc jāmācās dažādas valodas?”, 5.-7.klašu skolēni veidoja viktorīnas par interesantiem valodu faktiem, 7.-9.klašu skolēni sacentās valodu prasmēs multilingvistiskajā olimpiādē, bet vidusskolēni izmēgināja savas spējas tulkotāju lomā un uzzināja vairāk par tulka profesiju.

Visu konkursu un olimpiāžu dalībnieku sumināšana notika 26.septembrī pasākumā „Valodu karuselis”, kuram skolas bija sagatavojušas priekšnesumus dažādās valodās – latviešu, angļu, vācu, franču un krievu valodā.

Šogad balvas konkursu un olimpiāžu dalībniekiem bija sarūpējusi Latviešu valodas aģentūra, kas ir Eiropas Padomes Eiropas Valodu dienas nacionālais kontaktpunkts Latvijā un koordinē pasākumu norisi dalībvalstīs. Pārstāvji no Latviešu valodas aģentūras piedalījās arī noslēguma pasākumā.

Informāciju sagatavoja
Silvija Mickeviča,
Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
metodiķe latviešu valodas jautājumos