Mantots ir vērtīgs: ilgtspējīga mode!

02.12.2019.

PIKC „Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”” aicina uz foto izstādes atklāšanu, lekciju par ilgtspējīgu modi un ilgtspējīgas modes apģērbu demonstrāciju, kas notiks 6.decembrī no plkst.13.30 līdz plkst.15.00 „Saules skolas” telpās. —–

Pasākumā piedalīsies biedrības “Zaļā brīvība” ilgtspējīgas modes eksperte Dace Akule un ilgtspējīgas modes zīmola Velga Code dibinātāja Velga Krukovska.

Pasākumā tiks atklāta biedrības “Zero Waste Latvija” foto izstāde, kurā klātesošos iepazīstinās ar foto stāstu konkursa “Mantots ir vērtīgs” uzvarētāju darbiem, kuros cilvēki sociālajos tīklos dalījās ar stāstiem par viņu garderobēs esošajiem, ilgi kalpojošajiem vai no vecākām paaudzēm mantotajiem apģērbiem. Tāpat ikvienam būs arī lieliska iespēja vairs neizmantotas drēbes nodot pārstrādei īpašos Eco Baltia vide un Latvijas Zaļā punkta nodrošinātos konteineros.

Pasākums notiek projekta “Mantots apģērbs ir vērtība: lietotu un ilglaicīgi izmantotu apģērbu popularizēšana Latvijas sabiedrībā” ietvaros, ko atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds, Latvijas Zaļais punkts un Eco Baltia vide.