Skolu ziņas: Latviešu, angļu, krievu, franču, vācu, spāņu valodas spēle „Ceļojums pa valodām”

24.02.2020.

Šodien Eiropas iedzīvotāji arvien vairāk apzinās, cik daudz viņiem var dot svešvalodu zināšanas. Tās sekmē gan individuālo izaugsmi, gan dod iespēju būt konkurētspējīgākiem. —–
Valodas spēle „Ceļojums pa valodām”, kura notika Daugavpils 11.pamatskolā STARPTAUTISKĀS DZIMTĀS VALODAS DIENAS priekšvakarā, deva iespēju skolēniem pārbaudīt savus spēkus un parādīt ne tikai savas zināšanas un prasmes, bet arī loģisko domāšanu un  apķērību.
Pasākuma mērķis bija iedvesmot skolēnus sākt mācīties jaunas svešvalodas, padziļināt un paplašināt skolēnu zināšanas un prasmes, rosināt izglītojamos aktīvai darbībai.
Spēles organizētāji, Daugavpils 11.pamatskolas valodu skolotāji, rūpējās par to, lai konkursa norisē un uzdevumos ik reizi būtu novitātes, kas padarītu konkursu interesantu.
Ciemiņus sveica Daugavpils 11.pamatskolas izglītojamo vokālais ansamblis ar dziesmu.
Konkursā piedalījās 5.-6.klašu skolēni. Viņiem tika piedāvāts ceļojums pa sešām valstīm: Latviju, Angliju, Vāciju, Franciju, Spāniju un Krieviju. Ceļojot pa stacijām, skolēni atcerējās svētkus, pazīstamus kinoaktierus un filmas, vēsturiskās personas, ģeogrāfiju. Skolēni pielietoja iegūtās zināšanas, pildot uzdevumus. Spēle popularizēja valodu nozīmi mūsdienu dzīvē.
Dalībnieki tika apbalvoti ar diplomiem un gardumiem. Paldies par sadarbību Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes valodu metodiķiem.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 11.pamatskolas angļu valodas skolotāja
Jeļena Lucijanova