Skolu ziņas: Piektā mācību mobilitātē Turcijā

04.03.2020.

No 2020.gada 24.februāra līdz 28.februārim Turcijā, Germencik pilsētā, Himmeta Condur Cumhuriyet vidusskolā tika novadīta piektā mācību/mācīšanās/mācīšanas mobilitāte projektam „Es un Jūs – ar mākslas palīdzību uz labāku nākotni”. Daugavpils 11.pamatskolu pārstāvēja direktores vietniece izglītības jomā Ilona Kokina, svešvalodu skolotāja Jekaterina Ribakova un izglītojamie Kristīna Masjko, Evelīna Rusakova, Ņikita Gorkins, Vladislavs Volkovs. —–
Projekta mobilitātē notika informācijas apmaiņa par novadītajām aktivitātēm skolās, notika meistardarbnīcas, tika apspriesti turpmākie darba mērķi un uzdevumi.
Katra partnerskola prezentēja savu valsti filmā par savas tautas kultūru un tradicionālajiem ēdieniem. Projekta dalībniekiem tika piedāvātas meistarklases kulinārijā, kur visiem bija iespēja iemācīties gatavot turku tradicionālo ēdienu „Sarma” jeb vīnogu lapu tītenīšus. Mākslas radošajās darbnīcās skolēni strādāja ar viegli pārstrādājamiem materiāliem un izveidoja kreatīvas lelles un dekoratīvus elementus. Skolēni kopīgajā darbā izstrādāja grāmatu  „Tradicionālo ēdienu receptes”. Ļoti izteiksmīgi darbi izdevās gleznošanas darbnīcās. Skolēni ne tikai attīstīja savas mākslinieciskās prasmes, bet arī uzzināja par krāsu optisko, psiho-fizioloģisko, emocionālo un simbolisko nozīmi, par krāsu terapiju.
Kultūras programma laikā dalībnieki apmeklēja Vīģes fabriku, Dzelzceļa vēstures, Olīveļļas un Arheoloģisko muzejus.
Dzīvojot ģimenēs, skolēniem bija iespēja iepazīt citu tautu tradīcijas un kultūru. Mobilitātes laikā gūtā pieredze, iespaidi, pozitīvās emocijas sekmēs skolēnu turpmāko pašrealizāciju.

Daugavpils 11.pamatskolas projektus līdzfinansē Eiropas Savienības Erasmus+ programma un administrē Valsts izglītības attīstības aģentūra. Šī publikācija (paziņojums) atspoguļo vienīgi autora uzskatus, un Komisijai nevar uzlikt atbildību par tajā ietvertās informācijas jebkuru iespējamo izlietojumu.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils 11.pamatskolas projekta dalībnieku komanda