Robotikas sacensības

04.03.2020.

2019./2020.mācību gads pasludināts par “Tehnoloģiju gadu”, un tas ļauj īstenot dažādas ar informācijas tehnoloģijām saistītas aktivitātes skolēniem. —–

Šogad Daugavpils Valsts ģimnāzijas, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja, Daugavpils 3. un 15.vidusskolas skolēnu komandas piedalījās 13.Latvijas Robotikas čempionātā, kas sastāv no 6 posmiem. 22.februārī notika 4.posms – 5.Siguldas Robotu Kauss 2020, kas līdz šim ir lielākās Latvijā notikušās robotikas sacensības gan pēc robotu, gan pēc dalībnieku skaita.
Sacensību mērķis bija popularizēt skolēnu interesi par inženierzinātnēm un robotiku, pilnveidot bērnu un jauniešu vispārējās un speciālās tehniskās zināšanas un prasmes, veicinot Latvijas robotikas  izglītības attīstību Latvijā. Sacensību dalībnieki uz Siguldu devās no dažādām Latvijas pilsētām, kā arī no Lietuvas, Igaunijas un Baltkrievijas. Sacensībās regulāri piedalās arī Daugavpils skolu audzēkņi, kuri uzrāda augstus rezultātus. Šogad daudzas pilsētas komandas nokļuva sacensību finālposmā. Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja komanda (11.klases skolnieces Marija Novicka un Veronika Masjuka) ieguva 1.vietu  vecākajā grupā.
Piedalīšanās robotikas sacensībās attīsta intereses un spējas, tehniskās jaunrades dotības, konstruktīvu domāšanu, kā arī skolēni apgūst prasmes izvirzīt uzdevumus, plānot un sasniegt mērķi, analizēt paveikto, sadarboties komandā, konstruējot un programmējot robotus.

Novēlam veiksmi skolām 13.Latvijas Robotikas čempionāta pēdējos divos posmos aprīlī un maijā.

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja
informātikas skolotāja Jeļena Bojarune
un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes
izglītības metodiķe Jeļena Azareviča