Galvenais – idejas darbam!

02.11.2020.

Skolēnu rudens brīvdienās, 22.oktobrī, notika vizuālās mākslas pilsētas skolotāju metodiskās apvienības sanāksme, kurā skolotāji dalījās savā darba pieredzē. —–
Sanāksmē tika apspriestas jaunā izgītības standarta “Skola2030” ieviestās programmas 1., 4., 7. un 10.klasē. Skolotāji pārrunāja jauniegūto pieredzi,veiksmes un neveiksmes darbā ar jauno standartu, kā arī stāstīja, kā, izvēloties vienu mācību vielu un mācot to vairāku mācību priekšmetu ietvaros, skolēniem ir iespēja iegūt padziļinātas zināšanas par apgūstamo saturu. Piemēram, ja vizuālajā mākslā skolēni, mācoties tematu “Arhitektūra un vide”, mācās par vides organiskumu, skaistumu un mērogu, tad inženierzinātnēs mācās par objektu arhitektonisko stabilitāti, būvmateriālu izvēli, iekļaušanos dabas un pilsētvidē u.c. Savukārt 4.klasēs viena no tēmām ir fotografēšana, kura ir gan vizuālajā mākslā, gan datorikā.
Skolotāji konstatēja, lai īstenotu kvalitatīvu mācību satura apguvi, stundas plānošanai un sagatavošanai ir nepieciešams ilgāks laiks, nekā agrāk.

 Materiālu sagatavoja
 Daugavpils Valsts ģimnāzijas un Daugavpils Vienības pamatskolas
vizuālās mākslas skolotāja
Līga Midere – Davidčuka