Skolu ziņas: Daugavpils 3. vidusskolas skolniece JA Latvia Līderu programmā 2021

01.02.2021.

2020. gada nogalē Daugavpils 3.vidusskolas skolnieces Daina Iļiško un Samira Jeļizaveta Garajeva pieņēma izaicinājumu piedalīties JA Latvia Līderu programmā. 1. kārtā tika sagatavotas un nosūtītas iepazīšanās anketas, kā arī iespējamo projektu plāni Līderu programmas ietvaros. Abas dalībnieces saņēma uzaicinājumu uz pirmo tiešsaistes ekspresinterviju ZOOM, ko vadīja JA Latvia “Līderu programmas” žūrija. —–
Atlasē tika vērtēti potenciālo dalībnieku sabiedriskie un mācību sasniegumi, mērķtiecība un neatlaidība, gatavība mācīties, komunikācijas prasmes un motivācija dalībai programmā. Iespēju attīstīt un pilnveidot līderības prasmes, kā arī gūt pieredzi izcīnīja Daina Iliško. Kopumā programmā tika uzņemti 13 vidusskolas vecuma jaunieši no 13 Latvijas skolām, kuri mērķtiecīgi sevi apliecinājuši žūrijai divās programmas atlases kārtās.
 No 27. līdz 29. janvārim norisinājās jau pirmā līderu programmas meistarklase. Daina Iliško dalījās savos pirmajos iespaidos: “Piedalījos pirmajā līderu programmas meistarklasē, kura ilga 3 dienas. Ar koučiem apspriedām savu projektu realizēšanu. Iepazināmies ar visiem 13 līderiem, stāstot par savu uzzīmēto ģerboni. Meistarklasē pildījām uzdevumus, kuri palīdzēja atklāt sevī jaunus talantus un saprast savus trūkumus, pie kuriem strādāsim līdz septembrim, kā arī attīstījām loģisko domāšanu un darbu komandā.”
Mācību gada laikā programmas dalībnieki apmeklēs biznesa darbnīcas, izstrādās savus projektus un individuāli strādās ar koučiem, attīstot dzīvei noderīgas kompetences un līderības prasmes.
Šogad ar jauniešiem strādās mentori, sabiedrībā pazīstami līderi no akadēmiskā, publiskā un privātā sektora: finansists Ģirts Rungainis, izdevniecības “Dienas Mediji” valdes priekšsēdētājs Edgars Kots, uzņēmēji Guntars Kokorevičs un Aiva Vīksna, akadēmiķis Mārcis Auziņš, kā arī citi nozaru eksperti un izcilnieki.
Līderu programmas apmācība noslēgsies 2021. gada vasaras beigās vairāku dienu ilgā nometnē “Junior Achievement Unlocked 2021”.
Programmas ietvaros intensīvu apmācību laikā tās dalībnieki attīstīs savas līderības prasmes, lai nākotnē kļūtu par izciliem līderiem biznesā, politikā, valsts pārvaldē un radošajā sfērā. “Junior Achievement Latvia” šo programmu īsteno jau septīto gadu, un tās ietvaros ir apmācīti 78 Latvijas jaunie līderi.
“Junior Achievement Latvia” Līderu programma tiek īstenota kopā ar uzņēmumu “Clean R” un pro grammas satura partneri Rīgas Koučinga skolu.

Informāciju sagatavoja:
 Daugavpils 3.vidusskolas
skolotājs Nauris Kupcovs
https://www.db.lv/zinas/lems-par-stingrakiem-ierobezojumiem-no-21decembra-500294