Daugavpils Valsts ģimnāzijas SMU “Ekolife” iekļūst konkursa “Biznesa skices” finālā

16.02.2021.

Konkurss “Biznesa skices” ir biznesa plānošanas sacensība apņēmīgiem un aizrautīgiem jauniešiem ar labām biznesa idejām, ko īsteno Swedbank sadarbībā ar Junior Achievement Latvia (JA Latvia) un Projektu banku. Šajā mācību gadā konkursā jaunieši aicināti domāt par produktiem un pakalpojumiem, kas iestājas pret klimata pārmaiņām, veicinot planētas aizsardzību. —–

Šogad savu ideju projektu konkursam pieteica arī Daugavpils Valsts ģimnāzijas Skolēnu mācību uzņēmums (SMU) “EkoLife”. Skolēni ir izstrādājuši mobilo platformu – ekoloģisko sociālo tīklu, kas piešķir lietotājiem virtuālo valūtu – GreenCoins par dažādām ekoloģiskām aktivitātēm.

SMU “EkoLife” dibinātāji – Renards Skutels un Jānis Dukšinskis – uzsver, ka šobrīd ir nozīmīgi pievērst cilvēku uzmanību pasaules ekoloģijas problēmām, “zaļajai” domāšanai. Izstrādājot “zaļo” sociālo tīklu,  kurā klients varēs saņemt tūlītējus bonusus par ekoloģiskām aktivitātēm, tas būtu  neliels solītis, kas piesaistītu cilvēku uzmanību un veicinātu  konkrētas rīcības ikdienā. Visa lietotnes funkcionalitāte bāzēsies uz visiem zināmām darbībām. Nostaigāto soļu un kilometru skaitīšanu, piedāvātajā  platformā par analogu šim kalpos dienas/nedēļas/mēneša elektroenerģijas patēriņa skaitīšana. Ierasto „follower” vākšanu sociālajos tīklos aizstās analoga virtuālā valūta jeb punkti, ko klients iegūs par ekoloģisku darbību veikšanu. Piedāvātās platformas galvenais parametrs profila popularitātei ir GreenCoins – lietotnes valūta, pēc kā tiks veidots lietotāju reitings.

Vietnē biznesaskices.projektubanka.lv līdz 4. martam norisināsies konkursa fināls, kurā par investoru uzmanību, naudu un balsīm sacentīsies žūrijas izvēlēti labākie SMU, tostarp arī Daugavpili pārstāvētais SMU “EkoLife” https://projektubanka.lv/projects/ecolife

Ziedojiet un atdodiet balsis par konkursa “Biznesa skices” projektiem, dodot iespēju jauniešiem savu SMU attīstīt un nokļūt soli tuvāk reālam uzņēmumam. Turklāt, iespējams, tieši Jūsu atbalsts būs izšķirošais, lai noteiktu konkursa “Biznesa skices” uzvarētājus, kuri pretendēs uz lielo balvu fondu no Swedbank.

Plašāka informācija par konkursu un dalībniekiem: https://biznesaskices.projektubanka.lv/

Par konkursu
Swedbank konkurss Biznesa skices ir biznesa plānošanas sacensība to vidējās izglītības iestāžu vecāko klašu un kursu audzēkņiem, kuru skolās izmanto Junior Achievement Latvia mācību metodi Skolēnu mācību uzņēmums. Šajā mācību gadā konkursā jaunieši aicināti domāt par produktiem un pakalpojumiem, kas iestājas pret klimata pārmaiņām, veicinot planētas aizsardzību.  
Visi konkursa dalībnieki iegūst zināšanas un iemaņas un trīs labākās komandas reālas naudas balvas sava biznesa uzsākšanai. Biznesa plānošanas rīkā https://biznesaskices.swedbank.lv komandas veido biznesa plānu, rada sava pakalpojuma vai produkta (tas var būt arī produkta prototips vai projekts) reklāmas video, notestē un popularizē savu biznesa ideju, piesaistot investoru uzmanību un balsis kolektīvā finansējuma platformā.
Konkurss notiek sadarbībā ar Junior Achievement Latvija (JA Latvia) Skolēnu mācību uzņēmumu programmu un kolektīvā finansējuma platformu Projektu banka.

Informāciju apkopoja:
Daugavpils Izglītības pārvaldes
Pedagoģe – karjeras konsultante
Santa Čeirāne, t. 29196866