LCB ziņas: Latgales Centrālā bibliotēka aicina uz sarunu ar rakstnieku un fotogrāfu Rvīnu Vardi

23.03.2021.

26. martā plkst. 15.00 Latgales Centrālā bibliotēka aicina uz sarunu ar rakstnieku un fotogrāfu Rvīnu Vardi par īsprozas krājumu “Kas te notiek” un vides raidījumu “Zaļgalvis”. Sarunas tiešraide būs skatāma bibliotēkas Facebook lapā. Pasākums tiek piedāvāts literāro tikšanās ciklā ar populāriem latviešu rakstniekiem, kuru Latgales Centrālā bibliotēka rīko Valsts kultūrkapitāla fonda līdzfinansētā projekta “Dialogs. Rakstnieki Daugavpilī” 6. kārtā. —–

Bibliotēka Rvīns Varde ir daudzšķautņaina personība, pēdējos gados darbojas vairākās sfērās: literatūrā debija 2019. gadā ar dokumentālās īsprozas skiču krājumu “Kas te notiek”, publicistikā kā žurnāla Rīgas Laiks šifrētājs un slejas “Vardes saraksts” autors, televīzijā – LTV raidījuma “Literatūre” varonis un jaunā vides raidījuma “Zaļgalvis” vadītājs.

Īsprozas krājums “Kas te notiek” 2020. gadā ieguvis Latvijas Literatūras gada balvu kategorijā “Spilgtākā debija literatūrā”. Tas atspoguļo autora atmiņas, novērojumus un refleksijas. Grāmatā apkopoti ap simts īsstāstu, kurus atdala piecas dažādu varžu ilustrācijas. Teksta sižets ir viegls, ironisks un lakonisks. Pats autors saka, ka “tiem, kam patīk sarkasms, absurds, absurdpratība, tiem tā grāmata būtu jālasa…”. Krājums “Kas te notiek” ir pieejams lasītājiem Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs.

Vides raidījumā “Zaļgalvis” Rvīns Varde, kurš līdztekus darbībai literatūrā un publicistikā ir arī dabas vērotājs, tiekas ar dabas pazinējiem, māksliniekiem, sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, lai runātu par apkārtējo vidi, dalītos stāstos un rastu atbildi uz jautājumu, kā veidot draudzīgākas attiecības ar dabu.

Informāciju sagatavoja:
projekta vadītāja,
Latgales Centrālās bibliotēkas
Lietotāju apkalpošanas nodaļas vadītāja
Jeļena Dusjavičiene
65426422
jelena.dusjaviciene@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv