Pirmsskolu ziņas: „Ābelītē” vasara kā pasaka

15.07.2021.

Vasarā smaržu pārpilnībā
Ziedi griežas jautrā dejā,
Putni rūpējas par mūziku,
Es viņu čalas uzklausu… —–

No 1. jūnija pirmsskolas izglītības iestādē „Ābelīte” sākās vasaras atveseļošanās periods. Tas nozīmē, ka lielākā dienas daļa tiek pavadīta svaigā gaisā. Ārā notiek gan rīta vingrošana, gan rotaļnodarbības, gan sporta spēles, rotaļas, izpriecas, svētki un izstādes. Lai radošā darbība turpinātos arī vasarā, Daugavpils pilsētas 11 pirmsskolas izglītības iestādē tika izveidoti jauni objekti kompetenču pieejas attīstīšanai.

Kompetenču attīstošajā centrā var attīstīt bērnu spējas un talantus, nodrošināt iespējas realizēt radošu pašizpausmi, attīstīt individualitāti, tā ir lieliska iespēja audzēkņiem lietderīgi pavadīt laiku.

Radošajā darbnīcā  izglītojamie kopā ar skolotājām un skolotāju palīgiem pēta tuvākās apkārtnes dabas objektus un veic izzinošus eksperimentus. Darbnīcu pamatā ir interesantas idejas un aktivitātes. Jauno objektu centrā bērni kopā veido gleznu, mākslas darbu, mūziku u.c. Izglītojamiem nav nepieciešamas specifiskas dalībnieku prasmes vai zināšanas, tās tiek veidotas nodarbības laikā.

Jauno objektu mērķis ir iesaistīt visus dalībniekus kopīgā, pozitīvām emocijām piepildītā procesā. Bieži darbnīcas dod ne tikai individuālos, bet arī kolektīvos ieguvumus: kopīgi veidojot kādu mākslas darbu, dalībnieki ciešāk iepazīst viens otru, uzlabojot savstarpējo komunikāciju, bērni tiek rosināti padomāt par sevi, saviem biedriem, kā arī par savām un komandas vērtībām.

Šādas izziņas aktivitātes rosina bērnu interesi par dabas objektiem, attīsta bērnu pētnieciskās iemaņas, rosina izdomu, fantāziju, tāpēc šādi un līdzīgi pasākumi tiks organizēti arī turpmāk.

Tas kļuva iespējams, pateicoties realizējamam iestādē ES Erasmus+ KA2 projektiem “Mācību procesa pētīšana dabas programmu ietvaros” un “Daba mīl bērnus”. http://zalaabelite.lv/Media/Default/Page/11pii_erasmus_ECO_pr.apraksts_majas%20lapa.pdf
http://zalaabelite.lv/Media/Default/Page/11pii_erasmus_Daba%20mil%20bernus_pr.apraksts_maj_lapa.pdf

Vairāk par Erasmus+ programmu var uzzināt Valsts izglītības attīstības aģentūras mājas lapā www.viaa.gov.lv sadaļā Erasmus+

Siltu, saulainu, piedzīvojumiem bagātu vasaru!

Foto atskaite Iestādes FB grupā.  https://www.facebook.com/groups/265333148649415

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils pilsētas 11 pirmsskolas izglītības iestādes
vadītājas vietniece
 A. Verbicka
t. 65474792