LCB ziņas: Daugavpils krievu rakstnieku organizācijas grāmatu dāvinājumi Daugavpils publiskajām bibliotēkām

22.07.2021.

Latgales Centrālās bibliotēkas un filiāļu krājumus papildina Daugavpils krievu rakstnieku organizācijas dzejas un prozas almanahs «О вечном…» (latv. – Par mūžīgo…) (2020), kā arī Daugavpils autoru Ludmilas Viļumas dzejas krājums «Клавиши души» (latv. – Dvēseles taustiņi) (2020) un Jevtihija Konopļova dzejas un prozas grāmata «Под знаком Овна» (latv. – Auna zīmē) (2020). —–

Almanahs «О вечном…» tika izdots ar Daugavpils pilsētas domes finansiālu atbalstu. Grāmatā ir iekļauti 46 dažādu autoru darbi, kas iepriekš bijuši publicēti dažādos periodiskos izdevumos un krājumos. Dzejas un prozas teksti ir sakārtoti divās tematiskās daļās.

Ludmilas Viļumas jaunākajā dzejas krājumā ir apkopoti dzejoļi, kas veltīti mīlestībai, uzticībai un dzīves pieredzes bagāta cilvēka garīgiem meklējumiem. Savukārt Jevtihija Konopļova grāmatā «Под знаком Овна» iekļauti dzejas un prozas darbi, kas tapuši pēdējo desmit gadu laikā.

Paldies Daugavpils krievu rakstnieku organizācijai par grāmatu dāvinājumiem Latgales Centrālajai bibliotēkai un tās filiālēm.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
Komplektēšanas un apstrādes nodaļas vadītāja
Tatjana Hodokova
654 76342
tatjana.hodokova@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.lv