Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja skolēnu mācību uzņēmums (SMU) “LPH (Lovely Pet’s Houses)” konkursā “Biznesa skices” ieguva 2. vietu!

08.04.2022.

Swedbank biznesa plānošanas konkurss “Biznesa skices” ir iespēja jauniešiem darboties biznesa videi pietuvinātos apstākļos un izmēģināt noderīgus rīkus un platformas, kā arī pārbaudīt savas biznesa idejas potenciālu un dzīvotspēju realitātē, jo noslēdzošajā kārtā komandām ir jāpiesaista pūļa finansējums. Konkursu organizē Swedbank sadarbībā ar Junior Achievement Latvia SMU programmu, Projektu banku un RTU Zinātnes un inovāciju centra Dizaina fabrikas nodaļu. —– 

Konkursa “Biznesa skices” pirmajā kārtā 145 jauniešu komandas no visas Latvijas biznesa plānošanas rīkā biznesaskices.swedbank.lv veidoja biznesa plānu. Pusfinālā žūrija izvirzīja 15 labākās komandas trīs vecuma grupās – pamatskolas, vidusskolas un augstskolas grupā – , kur komandām jāizveido sava produkta reklāmas video. Finālā 5 vidusskolas un 5 augstskolas komandas platformā “Projektu banka” īstenoja investoru uzmanības, finansējuma un balsu piesaistes kampaņas.

Veiksmīgi piedaloties katrā kārtā, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja SMU “LPH (Lovely Pet’s Houses)”, ko pārstāvēja 11.klases skolnieces G.Giļmanova, A.Proščinko ieguva 2. vietu vidusskolas grupā. Uzņēmums piedāvā ideju par daudzfunkcionālām koka mājiņām kaķiem un nelieliem suņiem, kuras vienlaikus pilda mēbeles funkciju mājoklī.

Jaunās uzņēmējas pateicas ikvienam, kurš balsoja par viņu uzņēmumu, palīdzēja un pat ieguldīja! Tā bija lieliska pieredze, kas noderēs nākotnes plānu īstenošanā.

Apsveicam Danielu un Alisu ar panākumiem un novēlam veiksmi turpmākajā darbībā!

Skolēnus atbalstīja ekonomikas skolotāja T.Alika.