Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja Skolēnu mācību uzņēmums LPH (Lovely Pet’s Houses) piedalījās Starptautiskajā festivālā Rīgā

03.05.2022.

25.-27.aprīlī Rīgā notika skolēnu mācību uzņēmumu (SMU) pasākums Junior Achievement International Student Company Festival 2022. Pasākuma mērķis ir nodrošināt Eiropas SMU praktiskās uzņēmējdarbības pieredzi starptautiskā līmenī, vienlaikus sniedzot iespēju Latvijas jauniešiem iedvesmoties uzņēmējdarbībai un gūt pieredzi no vienaudžiem citās valstīs. —– 

Festivāls tika atklāts ar konferenci Bellevue Park hotel, kurā piedalījās projektā iesaistītie skolēni un pedagogi, veidojot savstarpējos kontaktus un daloties uzņēmējdarbības veicināšanas pieredzē.

Tehnoloģiju liceja skolēnu mācību uzņēmums (SMU) LPH (Lovely Pet’s Houses) (dibinātāji D.Giļmanova, A.Proščinko, 11.kl.) piedalījās pasākumā kopā ar 44 komandām no 9 valstīm (Igaunijas, Somijas, Lietuvas, Austrijas, Šveices, Beļģijas, Nīderlandes, Maltas un Latvijas). SMU LPH (Lovely Pet’s Houses) prezentēja savu biznesa ideju – stilīgas un inovatīvas koka mājiņas mājdzīvniekiem – un tirgoja saražoto produkciju Cita bazāra ietvaros tirdzniecības centrā Domina Shopping.

Meitenes atzīst: “Tik īsā laikā mums izdevās satikt cilvēkus, kuri ir aizrauti ar savam idejām. Mēs atradām jaunus kontaktus, guvām milzīgu motivāciju un padomus savam biznesam. No vienas puses, visi ir tik dažādi, bet, no otras puses, mums visiem ir līdzīgas intereses un mērķi. Tā bija neaizmirstama pieredze. Vārdos nevar aprakstīt emocijas, kuras mēs piedzīvojām.

Daniela un Alisa izsaka pateicību organizācijai Junior Achievement par iespēju piedalīties festivālā, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldei un Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja administrācijai par finansiālo atbalstu.

Apsveicam meitenes un vēlam veiksmi un radošumu sava biznesa attīstībā!

Informāciju sagatavoja:
Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas-liceja
ekonomikas skolotāja Tatjana Alika