Koncertlekcija ,,Daudz laimes, Latvija!”

1. novembrī Daugavpils Centra vidusskolā viesojās dziedātāja Rūta Dūduma un komponists Jānis Ķirsis, lai koncertlekcijā ,,Daudz laimes, Latvija!” atskaņotu skaistākās dziesmas par Latviju un nedaudz pasaules mūzikas klasiku, kā arī iepazīstinātu ar nozīmīgākajiem Latvijas vēstures un kultūras notikumiem.

Koncertlekcija iesākās ar leģendāro Ulda Stabulnieka un Māras Zālītes dziesmu ,,Tik un tā”, kas, pēc skolēnu atsauksmēm, aizskāra vissmalkākās dvēseles stīgas, no pirmajiem akordiem radot svinīgu svētku noskaņojumu un pacilātu garastāvokli.

Rūta Dūduma brīnišķīgi nodziedāja šo dziesmu, arī citas abu mūziķu izpildītās dziesmas, kā ,,Trīs vīri” un ,,Kalniem pāri”, izraisīja lepnumu un prieku par savu valsti, radīja vienotības sajūtu. Dažas dziesmas skolēni zināja, jo paši tās ir dziedājuši skolas korī vai ansamblī, tāpēc šis koncerts, papildināts ar videomateriāliem par strēlnieku gaitām, Latvijas valsts proklamēšanas fotogrāfiju, Latvijas dabas un pilsētu ainavām, filmu kadriem ar tautā mīlētiem kino varoņiem radīja piederības sajūtu savai zemei, liekot atcerēties jau labi zināmo un, protams, atklāja daudz jauna par mūsu valsti.

Latvijas skolas soma logotips