BJC “Jaunība” Lietuvā, „Gargždai 2023”

Daugavpils pilsētas Bērnu un jauniešu centrs “Jaunība” (BJC “Jaunība”) piedalījās papīra modeļu konkursā „Gargždai 2023”, kurš notika Lietuvā no 24. līdz 26.martam. Konkursu rīkoja Gargždu Bērnu un jauniešu jaunrades centrs, jaunatnes neformālā grupa „Gargždų Guliveriai“ un ģimnāzija „Vaivorykštė”.

Šajā pasākumā piedalījās modelisti no Lietuvas (Viļņa, Kauņa, Klaipēda, Gargždai), Polijas (Modelarnia “Combat” Chełmża, Inowrocławskie Stowarzyszenie Modelarzy Redukcyjnych, Klub Modelarstwa Kartonowego Modelandia Czarna Białostocka) un Latvijas, no iesācējiem līdz lietpratējiem, ap 100 dalībnieki.

Dalībnieki varēja demonstrēt savus modeļus, dalīties pieredzē un sacensties par uzvaru stendu modelisma mākslā. Konkursam tika piedāvāti vairāk nekā 300 modeļi.

BJC “Jaunību” konkursā pārstāvēja 13 audzēkņi no dažādiem pulciņiem: “Stendu modelisms”, “Raķešu modelisms”, “Tehniskā modelēšana” un “Otiņas”. Konkursam tika iesniegti 32 darbi četrās vecuma grupās, nominācijās – riepu un kāpurķēžu tehnika, dzīvnieki un arhitektūra. BJC “Jaunība” sasniegumu ir 22 medaļas, 3 kausi, 6 pateicības.

Pateicamies BJC “Jaunība” audzēkņiem, vecākiem, pedagogiem, vadībai par atbalstu un piedalīšanos!

Informāciju sagatavoja:
BJC “Jaunība” lietvede
Gunita Belinska-Traškova,
tālr.26821677