Jauno ķīmiķu klubs – jaunajā mācību gadā paplašinās dalībnieku loks

Latvijas ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija (Asociācija) sadarbībā ar deviņām Latvijas pašvaldībām un ar vairāku Asociācijas biedru finansiālo atbalstu turpina īstenot iniciatīvu “Jauno ķīmiķu klubs” arī jaunajā 2024./2025. mācību gadā.

Asociācija 2023./2024. mācību gadā uzsāka iniciatīvu Jauno ķīmiķu klubs (JĶK), kas ir ārpus stundu nodarbības 10.-12.klases jauniešiem, lai veicinātu jauniešu interesi par ķīmiju un iedrošinātu ķīmijas studijām. JĶK skolēni darbojas praktiski, veicot laboratorijas darbu, kas viņiem ļauj iepazīt ķīmiju daudzveidīgāk un padziļinātāk.

Jaunajā mācību gadā jauns laboratorijas darbu krājums

Uzsākot jauno mācību gadu, Asociācija piedāvā iniciatīvas īstenošanā iesaistītajām skolām jaunu laboratorijas darbu krājumu, kas tika izstrādātas piesaistot ķīmijas entuziastus un Latvijas Universitātes Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes ķīmijas jomas docētājus. 2024./2025.mācību gada ietvaros skolēniem, kas apmeklēs jauno ķīmiķu klubu būs iespēja izpildīt 18 jaunus laboratorijas darbus ķīmijā, apmeklēt kādu no Latvijas ķīmijas, farmācijas vai kosmētikas nozares uzņēmumu, lai iepazītu ķīmijas praktisko pusi un pavasarī piedalīties JĶK noslēguma pasākumā.

Ir svarīgs pašvaldību atbalsts

JĶK iniciatīvas autore, Asociācijas vadītāja Zanda Jurjāne uzsver: “Ir svarīgs pašvaldību atbalsts, lai šī iniciatīva varētu darboties ilgtermiņā. Ar Asociācijas biedru atbalstu varam nodrošināt jaunu un interesantu laboratorijas darbu krājumu izstrādi un piedāvāt iespēju skolēniem un skolotājiem apmeklēt Latvijas ķīmijas nozares uzņēmumus. Taču, ja vēlamies katru gadu redzēt uzlabojamies ķīmijas eksāmenu rezultātus, ir svarīga pašvaldību iesaiste, nodrošinot atbalstu pedagogiem, kas vēlās iesaistīties iniciatīvā. Esam priecīgi, ka ir izdevies paplašinās dalībnieku skaitu jaunajā mācību gadā. Asociācijas biedru atbalsts ir ļoti būtisks, lai saglabātu jauniešu interesi, jo tieši praktiskā puse ir iztrūkstoša uzsākot ķīmijas apguvi.”

2024./2025.gadā Jauno ķīmiķu kluba iniciatīvas īstenošanā iesaistījās 9 Latvijas pašvaldības – Rīgas valstspilsēta, Alūksnes, Daugavpils, Liepājas, Mārupes, Jelgavas, Gulbenes, Saldus, Jēkabpils un 13 skolas, nodrošinot to, ka papildus ķīmijas nodarbības būs pieejamas vairāk nekā 250 Latvijas skolēniem.

Asociācijas īstenoto Jauno ķīmiķu kluba iniciatīvu šobrīd atbalsta seši nozares uzņēmumi: SIA Kinetics Nail Systems, SIA PharmIdea, SIA Tenachem, AS Grindeks, AS Olpha, AS Latvijas Finieris.

Par Asociāciju

Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija ir nevalstiska organizācija, kas kopš 1995. gada apvieno uzņēmumus, kuri darbojas farmaceitisko produktu, ķīmisko vielu un reaģentu, gumijas izstrādājumu, pārklājumu materiālu, mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļu, kosmētikas un plaša patēriņa preču ražošanas un izplatīšanas jomā.

Plašākai informācijai:
Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācija
office@lakifa.lv
https://lifescience.lv