Vidusskolēni tiek aicināti piedalīties pasākumā “Dižie amerikāņu autori”

23.02.2022.

Latgales Centrālās bibliotēkas ASV Informācijas centrs un Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde aicina Daugavpils pilsētas skolu 10.‑12. klašu skolēnus pieteikties dalībai centra ikgadējā literārajā pasākumā “Great American Authors” (latv. – Dižie amerikāņu autori). Šogad konkurss ir veltīts amerikāņu rakstniekam Alanam Gracam un viņa grāmatai “Refugee” (latv. – Bēglis). —– 

Literārais pasākums tiek rīkots jau septīto gadu, lai rosinātu skolēnos vēlmi un interesi lasīt amerikāņu oriģinālliteratūru angļu valodā un veicinātu kritiskās lasīšanas prasmes. 2022. gadā par pasākuma autoru izraudzīts amerikāņu rakstnieks Alans Gracs (angl. – Alan Gratz) un viņa romāns “Bēglis”. Šajā grāmatā ir apkopoti stāsti par trīs jauniešiem, kuri kopā ar ģimenēm pamet savas nemieru postītās valstis un dodas pārdrošā ceļojumā, lai meklētu patvērumu citviet pasaulē.

Skolēni, kuri pieteiksies dalībai konkursā, savu grāmatas eksemplāru varēs saņemt no 1. marta. Jauniešiem būs mēnesis, lai izlasītu grāmatu un sagatavotos noslēguma pasākumam, kas norisināsies 5. aprīlī plkst. 15.30 tiešsaistē. Pasākuma laikā tiks apspriestas galvenās sižeta līnijas, un skolēni tiks aicināti paust savu viedokli, dalīties ar pārdomām un sajūtām par izlasīto.

Reģistrācija dalībai pasākumā līdz 28. februārim. Pieteikuma anketa ir atrodama – šeit. Ar pasākuma norisi un noteikumiem ir iespējams iepazīties nolikumā, privātuma paziņojums – šeit.

Konkursu atbalsta ASV vēstniecība Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
ASV Informācijas centra vadītāja
Diāna Celitāne
654 22483
diana.celitane@lcb.lv
www.facebook.com/InfoUSADaugavpils