“Skaistā vasara bibliotēkā”: jūnija aktualitātes

11.07.2022.

Lasītveicināšanas programmā “Skaistā vasara bibliotēkā” raženi aizvadīts pirmais mēnesis. Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) filiālēs ceturtdienu pasākumus apmeklējuši 159 individuālie programmas dalībnieki, savukārt vasaras nometņu grupām paredzētajās nodarbībās LCB un filiālēs kopskaitā piedalījušies 626 bērni. —– 

Trīs jūnija ceturtdienās LCB filiālēs tika aizvadīti tematiski pasākumi individuāliem lasītveicināšanas programmas dalībniekiem. Tuvojoties pilsētas svētkiem, bērni iepazina Daugavpils vēsturi un populārākos tūrisma objektus, bet pirmsjāņu nedēļā – izzināja saulgriežu svinību tradīcijas un rituālus. Vairākās bibliotēkās fokusā bija dabas tēma – tika atminēti varavīksnes un ziemeļblāzmas veidošanās noslēpumi, atpazīti dažādi kukaiņi un to radītās skaņas, kā arī apspriesta zaļāka dzīvesveida nozīme un priekšrocības. Bibliotekāri novērojuši, ka dalībniekos mīt nerimstošs sacensības gars – ar aizrautību tiek minēti atjautības uzdevumi, saliktas puzles un izcīnīti galda spēļu turnīri. Tomēr noslēgumā vienmēr uzvar draudzība, jo bērni spēj priecāties gan par savām, gan jauniegūto draugu uzvarām un sniegt otram atbalstu, ja kāds uzdevums nevedas pietiekami raiti.

Fotomirkļi no jūnija pasākumiem LCB filiālēs ir skatāmi šeit.

Programmas “Skaistā vasara bibliotēkā” piedāvātos tematiskos pasākumus aktīvi apmeklēja arī bērnu vasaras nometņu grupas. Nometņu dalībniekiem bija iespēja uzklausīt leģendas par Daugavpili, iejusties bibliotēkas detektīvu lomā, iepazīt vasaras saulgriežiem veltītās tautasdziesmas un ticējumus, kā arī uzzināt par saules nozīmi senlatviešu dzīvē.

Lasītveicināšanas programma turpina darbu arī jūlijā un augustā, tādēļ aicinām pievienoties jaunus individuālos dalībniekus. Informācija saziņai un pilns programmas piedāvājums kā individuālajiem dalībniekiem, tā bērnu vasaras nometņu grupām LCB un filiālēs ir pieejams šeit.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas
sabiedrisko attiecību vadītāja
Jana Konopecka
654 22483
jana.konopecka@lcb.lv
facebook.com/lcb.lv