Daugavpils tiks pārstāvēta Skaļās lasīšanas sacensības Valsts finālā

14.09.2022.

24. septembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē tiks organizēts Skaļās lasīšanas sacensības fināls. Šogad Rīgā ieradīsies 30 reģionālie lasīšanas čempioni, klātienē viņus atbalstīs līdzjutēji – klasesbiedri, vecāki, skolotāji. Daugavpili šajā sacensībā pārstāvēs Daugavpils Saskaņas pamatskolas 6. klases skolnieks Raivis Bobičs ar izvēlēto fragmentu no somu rakstnieka Timo Parvela grāmatu sērijas “Kepler62” pirmās daļas “Ielūgums”. —– 

Latvijā Skaļās lasīšanas sacensība notiek jau piekto gadu, iesaistot tajā 5.-6. klašu skolēnus. Latvijas Nacionālā bibliotēka kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, bibliotēkām un skolām visā Latvijā aicina bērnus piedalīties spraigā daudzpakāpju sacensībā, kas vispirms notiek klasē, tad skolā vai bibliotēkā, pēc tam reģionā un noslēgumā – valsts finālā.

Sacensības dalībnieki skaļi lasa iepriekš sagatavotus daiļdarbu fragmentus, sagatavojot trīs minūšu garu uzstāšanos, tostarp īsu ieskatu par grāmatas izvēli un sižeta izklāstu līdz tai vietai, no kuras tiks sākts lasījums.

Sacensības vērtēs tiesnešu komanda – dzejniece Ērika Bērziņa, jauniešu medijpratības trenere Ella Hermansone, auto žurnālists Pauls Timrots un apgāda “Zvaigzne ABC” pārstāve Santa Raciņa.

Sestdien, 24. septembrī, Raivis kopā ar klasesbiedriem un skolotāju dosies uz Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) Rīgā, kur tiksies reģionālie uzvarētāji no visas Latvijas. Valsts finālā tiks noskaidrots Latvijas Skaļās lasīšanas čempions, kurš uz gadu kļūs par LNB Bērnu direktoru un iegūs ceļojošo balvu savai skolai.

Turēsim īkšķus par Raivi!

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas “Zīlīte”
vadītāja Dace Jakovele
Tālr.: 65421750
e-pasts: dace.jakovele@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.Bernu.biblioteka